CS Universitatea Craiova confirmă că nu va putea juca în sezonul viitor al cupelor europene3

Echipa de fotbal CS Universitatea Craiova nu va putea evolua în sezonul viitor al cupelor europene, a confirmat clubul din Bănie, luni seara, pe site-ul său oficial.

”La mijlocul lunii februarie, Universitatea Craiova a depus spre analiza UEFA o cerere cu privire la dreptul clubului nostru de a evolua în competițiile organizate sub egida forului continental în sezonul 2015-2016, însoțită de documentația aferentă. În urmă cu câteva minute, în cursul acestei seri, Universitatea a primit răspunsul din partea UEFA privitor la solicitarea de a participa în competițiile europene. Este un răspuns nefavorabil, deși forul continental precizează că Universitatea Craiova a respectat toate regulamentele. UEFA rămâne însă consecventă regulii ca pentru a participa în cupele europene, toate cluburile trebuie să aibă trei ani consecutivi de afiliere la federațiile naționale, motivând astfel decizia”, precizează comunicatul.

”Potrivit regulamentelor, Universitatea Craiova are dreptul de a ataca hotărârea UEFA la TAS. Din respect față de dorința suporterilor noștri de a vedea cât mai repede echipa revenită în competițiile europene, acolo unde a reușit performanțe fantastice, fiind prima formație din România care a atins semifinalele unei cupe europene, clubul nostru va face acest demers”, precizează clubul aflat pe locul al patrulea în Liga I.

CS Universitatea Craiova s-a reînființat și afiliat la FRF în vara anului 2013 și a promovat în Liga I anul trecut, iar poziția din clasament, cât și faptul că mai multe echipe din prima parte a ierarhiei sunt în insolvență (Petrolul, Dinamo) și astfel nu au dreptul de a juca în cupele europene, îi ofereau oportunitatea de a evolua în competițiile continentale intercluburi.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts