Demonstraţie de dibăcie a pompierilor sătmărenipompieri

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare au organizat ieri o demonstraţie pentru elevii sătmăreni în cadrul programului „Școala altfel. Să știi mai multe, să fii mai bun !”. Sutele de elevi şi preşcolari care au participat la această demonstraţie au apreciat modul în care pompierii sătmăreni au acţionat în cadrul demonstraţiei care a avut loc pe platoul din Piaţa 25 Octombrie.

Programul a debutat cu o acţiune de căutare cu un echipaj canin, după care a urmat o acţiune de salvare la înălţime, fiind simulate un incendiu şi un accident pe acoperişul Casei de Cultură. Avându-i alături pe cei de la Multisalva, pompierii au dus la bun sfârşit operaţiunea. Cu acordarea de prim-ajutor victimei de către paramedicii SMURD.

Pompierii militari au făcut apoi o demonstraţie de stingere de incendii atât a unei machete cât şi a unui foc deschis. Tot cu această ocazie, pompierii au amenajat și puncte de informare preventivă în colaborare cu SVSU Satu Mare.

La finalul demonstraţiei, elevilor li s-a oferit posibilitatea să folosească o parte din tehnica de lucru a pompierilor, au avut posibilitatea de a urca într-o maşină de pompieri şi de a vedea accesoriile aflate în dotarea ISU Satu Mare. Elevii s-au arătat foarte încântaţi de demonstraţia oferită de pompierii sătmăreni, răsplătindu-i cu aplauze şi urale.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts