Demonstraţiile jandarmilor, urmărite cu sufletul la gură de sute de elevijandarmi

Sute de elevi sătmăreni, alături de cadre didactice şi părinţi, au urmărit ieri exerciţiile demonstrative susținute de jandarmii sătmăreni în Piaţa 25 Octombrie. Între orele 10.00 şi 13.00, luptătorii Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, sub comanda locotonent – colonelului Lorand Brad, au prezentat un spectaculos exerciţiu demonstrativ în cadrul proiectului educaţional “Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Totul a debutat cu o paradă a câinilor de serviciu ai Jandarmeriei Satu Mare, angrenați ulterior în exerciţiul de interceptare a unor posibili suspecţi. După intervenția câinilor, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori. Demonstraţia de arte marţiale combinate a luptătorilor jandarmi, a fost pe placul celor prezenţi, fiind urmată de diferite exerciții de forță și spargeri de cărămizi. Grupa de Intervenţie Antiteroristă a oferit celor prezenţi câteva coborâri pe instalaţia tiroliană.

După prezentarea exercițiilor demonstrative, activitatea a fost organizată pe ateliere de prezentare a materialelor din dotarea Jandarmeriei Sătmărene, a trusei criminalistice, dar și ateliere de prezentare a unor aspecte teoretice legate de atribuţiile Jandarmeriei Sătmărene, dar și asupra carierei militare şi a posibilităţilor de a deveni jandarm.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts