Două sătmărence în lotul pentru EuropeneUntitled-1

Două sătmărence, Claudia Pop şi Andreea Orosz fac parte din lotul national de baschet feminin al României, lot ce a început pregătirile pentru Europenele din această vară.

Claudia Pop vine după un sezon bun la formaţia spaniolă, Gernika Biskaia în vreme ce Andreea Orosz a cucerit titlul de campioană cu CSM Târgovişte.

O altă sătmăreancă, Anita Meszaros de la Limoges era în vederile selecţionerului Florin Nini dar din cauza unei accidentări aceasta a ratat participarea la Europene!

După un sezon extrem de încărcat, tricolorele vor beneficia de un stagiu de pregatire la altitudine, care se va incheia in data de 3 mai, locatia aleasa de staff-ul tehnic, Cheile Grădiştei, fiind ideală pentru refacere si antrenamente.

Cu aproape 50 de zile inaintea debutului Eurobasket Women 2015, intreceri care vor fi gazduite, in premiera, in perioada 11-28 iunie 2015, de sase orase din Romania si Ungaria, antrenorul principal al nationalei de senioare, Florin Nini, a convocat pentru un nou stagiu de pregatire in varf de munte mai multe sportive de top care se afla in vederile sale pentru participarea la turneul final continental.

În data de 4 mai este programată vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă din Capitală, după care vor urma alte noi etape de pregătire la Galaţi şi Bucureşti, pigmentate cu meciuri amicale internationale, iar la finele lunii mai, naţionala României va participa la un puternic turneu internaţional în Belarus.

Reamintim că echipa României a fost distribuită de FIBA-Europe in Grupa A a Eurobasket Women 2015, tricolorele urmând să evolueze la Timişoara, în Sala Sporturilor “Constantin Jude”, împotriva puternicelor selecţionate ale Franţei, Cehiei, Ucrainei şi Muntenegru.

Lotul lărgit al României numără 16 sportive:
1. Părău Annemarie (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
2. Cursaru Gabriela (Phoenix Galaţi)
3. Stoenescu Anca (CSM Târgovişte)
4. Mărginean Gabriela (Abdullah Gul University Kayseri)
5. Pop Claudia (Gernika Bizkaia)
6. Olah (Orosz) Andreea (CSM Târgovişte)
7. Bigică Cristina (Marquette University)
8. Ursu Sonia (Olimpia CSU Braşov)
9. Şipos Anca (CSBT Alexandria)
10. Stoiedin Adina (BCM Danzio Timisoara)
11. Pavel Eliszabeth (CSU Alba Iulia)
12. Crăciun Alina (BC UVG ICIM Arad)
13. Paşcalău Florina (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
14. Irimia Gabriela (Olimpia CSU Brasov)
15. Filip Romina (Phoenix Galati)
16. Cutaş Cristiana (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe)

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts