Două titluri naţionale pentru LPS la junioriMedaliatii-sah-practic

Luni s-a terminat proba de şah practic, cea mai importantă competiţie din cadrul Campionatului Naţional de şah pentru juniori. Turneul de “practic“, care s-a desfăşurat în perioada 30 martie-6 aprilie la Călimăneşti a numărat şi o delegaţie de sătmăreni de la LPS şi CS Unio.

Elevii lui Cătălin Ardelean s-au întors acasă cu un bilanţ bun după o competiţie lungă. Şahiştii de la LPS au cucerit două medalii de aur, o medalie de bronz, un loc patru şi un loc şase.

Astfel, performerii delegaţiei au fost Alex Geiger şi Kincso Jakab, care la categoria 16 ani au cucerit titlurile naţionale. La aceeaşi categorie, Andra Câmpean s-a clasat pe locul trei. Pe patru a încheiat Radu Doroş la categoria 20 de ani, iar la 18 ani, Lorela Ardelean s-a clasat a şasea.

Aceşti cinci şahişti au fost selecţionaţi şi în lotul naţional de juniori. Iar Geiger Alex şi Jakab Kincso vor reprezenta România la Campionatul Mondial pentru Juniori/Junioare.

Cea mai bună sportivă de la CS UNIO (prof. Zoltan Pall) a fost Ştefania Sălăjan care a obţinut locul cinci la fete 8 ani.

Urmează probele de dezlegări, şah rapid şi blitz, acolo unde sătmărenii îşi pot îmbogăţi salba de medalii.
Daniel C.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts