Floretă / Fără medalie la senioriCampionatul Național de floretă seniori s-a încheiat ieri, la Sala de Scrimă Floreasca din București, cu proba pe echipe la masculin. La start au fost prezente şapte echipe: CSU Poli Timișoara, CSU Cluj Napoca, CS Chimia Râmnicu Vâlcea, CSA Steaua, CSTA București, CS Satu Mare și CSS Ploiești. De la CS au intrat pe planşe, supervizaţi de antrenorul Attila File floretiştii Benjamin Bodo, Alpar Bartok, Sebastian Flucuș, Edwin Pop.

Din păcate, mult mai experimentaţii adversari, foşti floretişti crescuţi la centrul olimpic de la Satu Mare nu au oferit prea multe şanse clubului care i-au format. Astfel, din şase întâlniri, CS a reuşit o singură victorie şi cinci înfrângeri.

Sătmărenii au învins doar pe CSTA Bucureşti cu 45-14, au pierdut 39-45 cu CSS Ploieşit, 37-45 cu Rm. Vâlcea, 44-45 cu Steaua, respectiv cu CSU Cluj şi Poli Timişoara. Campioană a ieşit Clujul, în lot cu Radu Dărăban, Bogdan Dascălu, Szabolcs File, Gerard Tuzhanyi, toţi fiind în trecut la centrul de la Satu Mare, podiumul fiind completat de Timişoara şi Steaua.

Dacă anul trecut Benjamin Bodo a prins bronzul la seniori, de această dată, CS rămâne fără medalie la floretă seniori.

Pentru floreta sătmăreană urmează etape din circuitul Fulop Mihaly, iar în iunie Campionatul Naţional de copii.
Dani C.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts