Grevă eşuată la Primăria Satu Maregreva

Liderii sindicali din cadrul instituţiilor subordonate Consiliului Local au decis să nu intre ieri în grevă. Reprezentanţii funcţionarilor susţin că de vină ar fi angajaţii care nu s-au afiliat Sindicatului Mintia. Cu toate acestea, liderii sindicali speră ca acţiunea de protest de la nivelul celorlalte primării din ţară să aibă efectul scontat.

“Sindicatul Mintia al salariaţilor din cadrul unităţilor subordonate Consiliului Local Satu Mare nu va participa la această acţiune, motivul luării acestei decizii este faptul că la nivelul acestor instituţii numărul membrilor de sindicat reprezintă un procent de aproximativ 50% din numărul total al salariaţilor, fapt pentru care închiderea instituţiilor pe perioada grevei este practic imposibil. Din aceste motive obiective s-a luat decizia de a nu participa la această acţiune”, susţine liderul Sindicatului Mintia, Florin Maier.

Totuşi, Sindicatul Mintia Satu Mare se declară solidar şi susţine revendicările Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, considerând că situaţia actuală a sistemului de salarizare din administraţia publică locală este inacceptabilă în primul rând datorită faptului că un număr din ce în ce mai mare de funcţionari publici ajung să trăiască dintr-un salariu la nivelul salariului minim pe economie, şi în al doilea rând datorită diferenţelor enorme între veniturile diferitelor categorii de funcţionari publici, uneori chiar la nivelul aceleiaşi instituţii.

“De asemenea, ne manifestăm deschiderea şi dorinţa de a participa la viitoarele acţiuni organizate de FNSA, până la soluţionarea problemelor funcţionarilor şi angajaţilor din administraţia publică locală”, a mai spus Florin Maier.
Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts