Knockdown, la propriu şi la figuratoli

Olimpia a fost echipa pozitivă la Reşiţa, a avut marile ocazii, dar a plecat fără puncte din Valea Domanului. „Nici nu mai ştiu de când nu am mai câştigat” spunea antrenorul Tiberiu Csik, la finalul meciului. Meciul a început cu 15 minute întârziere, ca protest al reşiţenilor la adresa finanţatorului Cătălin Rufă şi cu un moment de reculegere pentru Nicolae Chirilă, primul antrenor al lui Dorinel Munteanu, iar Oli şi-a revenit mai rapid din aceste momente delicate. Totuşi, ocaziile au apărut abia în ultimul sfert de oră al primei reprize când galben-albaştrii au avut trei şanse de a deschide scorul, cea mai mare a lui Bic, şut de la zece metri, deturnat de portarul Zimmermann (min. 42).

Golul prim a venit în minutul 65, la o fază fixă: lovitură de cap a fundaşului central Adrian Dandea, de la limita careului mic şi 1-0. Autorul golului a fost eliminat patru minute mai târziu, după un knockdown la Heil şi Olimpia a reluat ofensiva, cu nou-intratul Gabi Cadar principală gură de tun. Şutul său deviat din minutul 78 a nimerit bara, iar apoi Selagea a trimis pe lângă de la colţul careului mic. Gazdele şi-au securizat victoria în minutul 87, prin Vişan Creţu, care a vrut să temporizeze la un contraatac reşiţean, dar până la urmă a preferat şutul de la 20 de metri şi a făcut 2-0.

Olimpia a ajuns la opt meciuri fără victorie în campionat. Ultimul succes datează din 7 martie, 1-0 acasă cu Metalul Reşiţa. De atunci trei remize şi cinci înfrângeri. Cam puţin.

Olimpia va juca etapa următoare, sâmbătă 2 mai, acasă cu Unirea Tărlungeni.

Metalul: Zimmermann – O. Vasile (58 R. Cristian), Dandea, Tătaru, Aniţoiu – Enescu, Feher – Szabo (58 Creţu), Ad. Ionescu, Manole – Cl. Ionescu (71 I. Popescu).

Olimpia: Şuta – Mureşan (67 Feier), Heil, Micaş, Iuhas – Rus (63 Cadar), Onicaş, Bic, Selagea – Faur (76 Bujor), Sălăgeanu.

Arbitru: Marius Chiţu (Târgovişte).
Asistenţi: Gabriel Cătană (Târgovişte), Răzvan Dobre (Şotânga – Dâmboviţa).


După joc, antrenorul echipei Metalul, Daniel Opriţa, a declarat: „Este o victorie, zic eu, meritată, chiar dacă şi ei au avut câteva ocazii destul de clare. Le-am şi spus băieţilor, acum în vestiar, le-am spus şi la pauză, meciul trebuia tranşat de mult, din prima repriză. Am avut multe situaţii, nu ai voie să ajungi să intri în careu şi să nu poţi să dai ultima pasă. La pauză trebuia să avem doi, trei, zero. Nu că am avut ocazii clare, dar dacă ultima pasă era cum trebuie se creau situaţii în care trebuia să înscriem. (…) În a doua repriză, până la urmă am reuşit să înscriem. Puteau să ne egaleze şi eu zic că dacă ne egalau, poate şi pierdeam meciul. Pentru că şi noi eram obligaţi să riscăm mai mult şi aveau mai multe spaţii. Dar, până la urmă, îi felicit pe băieţi pentru atitudinea pe care au avut-o. Băieţii mei au jucat fără bani, au câştigat meciul. Îi felicit!”
Tibi Csik:

“Nu prea putem ţinti promovarea în situaţia actuală!”

“A fost o partidă în care au câştigat gazdele. Dacă eram mai atenţi, puteam să câstigăm noi. Se pare că trecem printr-o criză la finalizare şi suferim în apărare. Cam aşa au fost şi ultimele patru meciuri, din păcate. Nu prea găsim soluţii pentru a avea un meci fără gol primit. Ok, pe mine m-a mulţumit jocul. Nu e ca şi cum băieţii nu au muncit sau nu au vrut victoria. A fost un meci deschis, nu unul în care echipele s-au apărat”, a început antrenorul galben-albaştrilor declaraţia.

În timpul conferinţei de presă, Tiberiu Csik a fost întrebat de un reporter din Reşita dacă Olimpia poate ţinţi promovarea sezonul viitor. Răspunsul, spre mirarea tuturor celor prezenţi, a fost unul negativ. “Nu prea putem să ţintim la promovare în situaţia actuală. Eu nu am nici măcar un teren de antrenament. Mă antrenez pe stadionul central, în spatele porţii, ca să nu distrug terenul. Când vin alte echipe să joace la noi, la Satu Mare, se plâng de teren. Dar noi ce să zicem atunci? Nici antrenamente, nici cantonamente. E foarte greu. Nu mă plâng şi nu spun că ăsta e motivul pentru care nu am câştigat astăzi. Suntem vecini cu Ungaria, unde Guvernul a făcut ca în fiecare sătuc să fie un teren de fotbal, un sintetic, multe cu nocturnă. Noi nu prea avem cum să facem performanţă, nu e drumul pentru performanţă sportivă în România, fără o bază materială solidă. Mai sunt excepţii ca şi Halep şi altele, din alte domenii”, a declarat Tiberiu Csik.


Celelalte rezultate din play-off, Seria 2, Liga 2:

FC Olt – Poli Timişoara 0-1
Unirea Tărlungeni – CS Mioveni 1-2

Clasament, după etapa a 4-a, play-off:

1. Poli Timişoara 52 puncte
2. Metalul Reşiţa 42 p
3. CS Mioveni 40 p
4. FC Olt 39 p
5. Unirea Tărlungeni 34 p
6. Olimpia Satu Mare 26 p

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts