La mulţi ani, Cristina Stahl!stahl

Multipla campioana la floreta, satmareanca Stahl Cristina şi-a serbat ieri (n.r. joi) ziua de naştere. Cristina a inceput să practice scrima la CS Satu Mare sub indrumarea atenta a mamei sale, Ecaterina Stahl, fosta campioană mondială şi de cinci ori participantă la Jocurile Olimpice. În 1996 se transferă la Steaua şi işi trece in palmares o medalie de aur la Europenele din 2004 de la Copenhaga. Devine de două ori vicecampioană a lumii împreună cu echipa României, la New York în 2004 si Leipzig-2005. O medalie de bronz la Mondialele din 2003 de la Havana şi o medalie de bronz şi la Europenele din 2001 de la Koblenz.

În intrecerea interna a luat zeci de medalii, atât la Nationale, cât si in Cupa Romaniei, iar în 2008 a fost singurul sportiv sătmărean ce a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Revenită la Satu Mare după retragerea din activitate, în 2009 a încercat să rămână în sport şi să ajute mişcarea sportivă sătmăreană. Din păcate a fost “faultată” politic în 2010 la concursul pentru ocuparea funcţiei de director DJST ( castigat atunci de favoritul PDL, Florin Gal) iar după acel moment a înfiinţat fundaţia Fencing şi a preferat cu discreţie să facă un pas în spate. Alături de fostul ei antrenor Petre Ducu a insistat ca la Satu Mare să se organizeze etapa din Circuitul European al Cupei Europei la floretă cadete. Concurs care din acest an poartă numele regretatei Ecaterina Stahl, mama Cristinei.

La mulţi ani, Cristina Stahl şi să sperăm că va veni cu adevărat şi timpul în care Sătmarul va şti să-şi preţuiască adevăratele valori!

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts