Luceafărul Decebal ia (a)vânt spre primul titludecebal

Lupta pentru primul loc în Liga a IV-a Elite se ascute tot mai tare. Liderul Someşul Oar a pierdut, sâmbătă, pentru prima dată în acest sezon, 3-7 (!) pe teren propriu cu Voinţa Doba, iar viceliderul Luceafărul Decebal s-a distrat cu Ştiinţa Beltiug, 4-2.

Aşadar, doar trei puncte mai despart cele două formaţii în fruntea ligii de elită. Iar acest retur mai programează multe alte dueluri interesante, cel mai important fiind meciul direct.

Revenind la Decebalul lui Cosmin Iuhas, echipa a câştigat fără probleme jocul de sâmbătă cu o formaţie a Beltiugului care nu arată rău dar le lipseşte ceva. Pe un vânt extrem de puternic, care a fost principalul adversar al jucătorilor, Decebal a condus ostilităţile de la un capăt la celălalt. Iar tot acest (a)vânt îi duce tot mai aproape de titlu. Decebal a deschis rapid scorul, în minutul 5 prin Lihet care a pătruns pe partea stângă, a driblat un adversar şi a trimis pentru 1-0. În minutul 9 era deja 2-0, Cireap a trimis cu capul lovitura liberă bătută excelent de Marinaş.

Oaspeţii reduc din diferenţă prin Merce, care execută o lovitură liberă de la aproximativ 20 de m de poarta lui Olaru. Lihet reuşeşte dubla în minutul 30, iar până la pauză scorul avea să fie 4-1 pentru gazde după ce Marinaş transformă lovitura de pedeapsă în minuul 45, după o intervenţie neregulamentară în careu asupra aceluiaşi Lihet.

4-1 la pauză şi lucrurile mergeau într-o singură direcţie. Antrenorul oaspeţilor Vasile Crehul nu a avut soluţii pe margine, dar şi aşa, echipa sa reduce din handicap. La 15 minute după reluarea jocului centralul Omuţ din Oradea dictează din nou penalty, de această dată pentru Ştiinţa. Vădan, cel faultat, marchează şi stabileşte scorul final, Luceafărul Decebal – Ştiinţa Beltiug 4-2.

„Dimineaţă am pierdut cu 4-2 ca jucător cu Olimpia, acum am învins cu 4-2 ca antrenor la Decebal. E o palidă consolare. Sperăm la titlu, avem meciul direct cu Oarul şi totul depinde acum de noi” a declarat la final Cosmin Iuhas, antrenorul Luceafărului.

De partea cealaltă căpitanul Vădan era mâhnit că deşi echipa lui a făcut un nou meci bun împotriva unei echipe din fruntea clasamentului până la urmă punctele au rămas la adversari.”Şi aici am jucat bine, la Oar nu meritam să pierdem… astă-i fotbalul. Ca individualităţi stăm bine mai trebuie să muncim ca să arătăm şi ca o echipă” a punctat căpitanul oaspeţilor Călin Vădan.

Decebal: Olaru – Moldovan, Istrate, Cireap, Glodean, Potra, Ilban, Stoica, Găvruş, Lihet, Marinaş. Rezerve: Chioran, Chiriloaie, Nemet, Pop, Dumitran.
Beltiug: Ardelean – Giurgiuman, Moza, Maxim, Ciorcaş, Socaci, Vădan, Merce, Ţoca, Boje, Temian. Rezerve: Dibati, Pura, Cuth, Balintfi, Lupaş.

Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts