Lucrările la noul sediu al Primăriei Tăşnad, în grafictasnad01

Lucrările la noul sediu al Primăriei Tăşnad decurg în ritm alert. Dacă se păstrează ritmul actual, noul sediu ar putea fi dat în folosinţă în toamna acestui an. Ministerul Dezvoltării Regionale a alocat suma de 2,6 milioane de lei pentru realizarea acestei investiţii. Primăria Tăşnad va contribui cu suma de 300.000 lei, necesară racordării viitorului sediu la utilităţi, respectiv achiziţiei de mobilier. Lucrările sunt realizate de o firma din  Marghita.

Sediu nou, finanţat prin PNDL
Primăria Tăşnad este singura primărie din judeţ care nu dispune de un sediu propriu. Sumele necesare construirii unui nou sediu au fost alocate anul trecut de către Ministerul Dezolvării Regionale, investiţia fiind cuprinsă în Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Până în prezent, executantul a realizat aproape în întregime construcţia. “Lucrările la noul sediu al primăriei sunt în grafic. Au fost realizate subsolul, parterul şi primul nivel. În curând vor fi demarate lucrările la acoperişul construcţiei. Dacă totul merge bine, noul sediu ar putea fi dat în folosinţă până la toamnă. Constructorul ne-a dat asigurări că se va încadra în termenul de execuţie prevăzut în contract”, ne-a declarat primarul Vasile Mitraşca.

Piatra de temelie a noului sediu al Primăriei Tăşnad a fost pusă în luna august a anului trecut de ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, aflat într-o vizită în judeţul nostru împreună cu premierul Victor Ponta.

O clădire simbol pentru tăşnădeni
Noul sediu va fi construit pe amplasamentul celui vechi, care s-a prăbuşit în 2009. Fostul sediu al Primăriei are o încărcătură simbolică pentru tăşnădeni, întrucât este vorba despre clădirea donată Statului Român în 1926 de către Coriolan Şter, una din cele mai importante personalităţi ale Tăşnadului din perioada interbelică. Această clădire a avut întotdeauna destinaţie de finanţe locale sau de primărie. Tocmai din acest motiv, în proiect s-a prevăzut ca faţada să fie refăcută conform proiectului original al clădirii, ne-a declarat primarul Vasile Mitraşca.

În urma investiţiei, locuitorii oraşului Tăşnad vor putea beneficia de serviciii de nivel european. De aceleaşi servicii de calitate vor beneficia de fapt peste 32.000 de persoane din zona Tăşnadului, căci viitorul sediu va adăposti atât Biroul local al AJOFM cât şi Biroul pentru Evidenţa Populaţiei.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts