Lumina Sfântă a adus pace în sufletele sătmărenilorlumina01

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns, sâmbătă seara, după ora 23.00, în judeţul Satu Mare. Delegaţia eparhială sătmăreană, în frunte cu Mircea Lețiu, membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, a adus în judeţ, cu un avion special, Lumina Sfântă. De la Aeroportul Satu Mare, Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost dusă în toate lăcaşurile de cult din judeţ. Mai mult, o delegaţie a creştinilor ortodocşi din Slovacia a sosit la Satu Mare pentru a lua, la rândul lor, Lumina Sfântă.

Lumina Sfântă, întâmpinată de sute de credincioşi
Peste o sută de sătmăreni, în frunte cu deputaţii Octavian Petric şi Ovidiu Silaghi, prefectul Eugeniu Avram şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, respectiv protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan, au întâmpinat la Aeroportul Satu Mare delegația sătmăreană însărcinată cu aducerea Luminii și la Satu Mare.

Lumina Sfântă a ajuns la noi în județ după repetate escale făcute, în premieră, la Sibiu, apoi la Cluj, Baia Mare și Satu Mare. La fel ca și în anii precedenți, omul de afaceri Mircea Lețiu s-a asigurat că Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge și la Satu Mare. “Am mers pentru a şasea oară după Lumina Sfântă, aşa că vă daţi seama că este ceva plăcut, este ceva deosebit, care te umple de har, până la urmă. Mă bucură, de asemenea, că cei din Slovacia au venit şi în acest an, pentru a doua oară, după Lumina Sfântă”, a declarat Mircea Leţiu.

Lumina Sfântă a ajuns în tot judeţul
Preoții prezenți la aeroport s-au grăbit să ajungă la parohiile lor pentru a duce Lumina Sfântă credincioșilor care participau la Slujbele de Înviere. “Am adus Sfânta Lumină pentru toţi credincioşii Bisericii Ortodoxe din protopopiatul nostru şi nu numai. Este poate o clipă deosebită de fericire şi bucurie, pentru că an de an mesajul Sfintei Lumini ne umple sufletele de bucurie”, a spus protopopul de Satu Mare, Ioan Socolan.

lumina02

Ioan Socolan a ţinut să îi felicite pe reprezentanţii creştinilor ortodocşi din Slovacia pentru efortul depus. “Este un moment de bucurie să îi întâlnim aici pe aceşti fraţi din Slovacia care fac un efort deosebit de mare pentru a veni şi de a duce de aici Lumina Sfântă şi la fraţii ortodocşi din Slovacia. Îi felicit pentru acest lucru”, a mai spus Ioan Socolan.

Ortodocşii din Slovacia, pentru a doua oară la Satu Mare
Lumina Sfântă de la Satu Mare a ajuns şi la Bratislava. Pentru al doilea an consecutiv, ortodocşii slovaci au venit la noi pentru a lua lumină, şi asta din cauza conflictului din Ucraina. Delegaţia a fost condusă de către preotul ortodox Jan Rusin, care a declarat că Focul Sfânt este deosebit de important pentru comunitatea de ortodocși din Slovacia. Delegația formată din preoți și oameni de afaceri slovaci au dat lumină tuturor bisericilor aflate pe ruta lor. Slovacia are în prezent un număr de 60.000 de credincioși ortodocși, iar pentru jumătate dintre aceștia, delegația lor a adus Lumina Sfântă de la Satu Mare.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts