Mani, deja cu gândul la Dakar 2016Mani

Consiliul Judeţean Satu Mare a aprobat în şedinţa de miercuri, rectificarea bugetară prin care s-a alocat o sumă de 32.000 de euro riderului Mani Gyenes pentru a-şi cumpăra o nouă motocicletă pentru Dakar 2016.

Preşedintele Adrian Ștef a declarat că lui Mani Gyenes i s-a mai alocat suma de 4.000 de euro pentru achitarea primei rate pentru înscrierea la Dakar 2016.

“Am promis bani pentru achiziţionarea unei motociclete pentru Mani Gyenes. Solicitarea a fost pentru 32.000 de euro, noi am promis şi chiar îmi doresc să vadă şi sătmărenii că trecem dincolo de vorbe şi acordăm sprijin celor care merită. Cred că Mani Gyenes este un sportiv care ne reprezintă cu cinste peste hotare, în afara judeţului şi în afara ţării este promovat Sătmarul. Merită să-l sprijinim pentru că este un sportiv care ne aduce numai onoare, de aceea am considerat că e important să-l ajutăm să achiziţioneze această motocicletă. Am alocat 32.000 de euro plus 4.000 de euro ca să-şi poată plăti prima rată de participare la Dakar 2016 “, a spus Adrian Ştef. Până pe 15 iunie Mani trebuie să-și plătească prima rată din taxa de înscriere, de 4.000 de euro.

Invitat în emisiunea Săptămâna Sportivă, Mani Gyenes a mulţumit consilierilor judeţeni pentru sprijin şi a recunoscut că nu a avut nici o emoţie în privinţa ajutorului promis la începutul anului. Gyenes a amintit că deja studiază ofertele pentru motocicleta KTM cu care vrea să concureze la Dakar 2016. Pe 13 mai vor începe înscrierile oficial, iar lista finală a participanţilor va fi cunoscută pe 15 iunie, dată până la care trebuie plătită prima rată de participare. Şi anul viitor vor fi peste 160 de concurenţi la clasa moto, iar Mani speră ca odată achiziţionată motocicleta de fabrică în valoare de 32.000 de euro şansele de a intra în top 15 să crească.

Anul acesta Mani şi-a propus să participe la toate etapele Campionatului Naţional de enduro-cross al Ungariei şi cel de enduro al României. La ediţia a 12-a a Red Bull Romaniacs şi la Six Days în Slovacia. Cu modestia deja-i tradiţională, Mani a mulţumit consilierilor judeţeni şi conducerii Consiliului judeţean şi a declarat „Voi cumpăra din aceşti bani noul model KTM 450 Rally Replica, făcut special pentru Raliul Dakar. În fiecare an sunt produse doar vreo 50 de astfel de motociclete, în serie limitată. Comanda trebuie s-o facem acum, iar motocicleta îmi va fi livrată în septembrie, astfel că voi avea timp să mă pregătesc pentru ediţia de anul viitor a raliului. Motorul este foarte performant şi sunt sigur că se va descurca mai bine la altitudinile de peste 3.000 de metri din Munţii Anzi decât cel cu care am parcurs traseul la începutul acestui an. Mulţumesc Consiliului Judeţean pentru acest sprijin, e cea mai bună veste la care puteam să sper”.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts