Medalii pe bandă rulantă la judo şi popicejudo

Luni a fost zi de bilanţ pentru sportivii de la CSM Satu Mare. Secţia de judo şi cea de popice s-au întors de la Iaşi cu un total de 11 medalii.

Trei competiţii importante au avut loc în week-end la Iaşi. Cupa României şi Campionatul Naţional de lupte la sol (ne-waza) pentru judoka, respectiv Campionatul Naţional de juniori 1 la popice.

Numeroasa delegaţie de judoka de la CSM a urcat de zece ori pe podium la cele două competiţii. La Cupa României, pe primul loc s-au clasat Cristian Bodârlău (90 kg), pe doi Remus Lazea (66 kg) şi Marian Halas (81 kg), iar pe trei Amado Lazea (60 kg) şi Lorand Samel (100 kg, CS Unio-CSM). Iar pe cinci a încheiat competiţia Ovidiu Pop (+100 kg).

Alte cinci clasări pe podium şi la Naţionalele de newaza. Acolo unde Cristian Bodârlău (+90 kg) şi Amado Lazea (66 kg) au devenit campioni naţionali, iar Remus Lazea (66 kg) a cucerit argintul, fiind învins în finală chiar de fratele său geamăn, Amado. Bronz au cucerit Marian Halas (81 kg) şi Lorand Samel (+90 kg, Unio-CSM).

Aşadar un bilanţ de zece medalii pentru sportivii pregătiţi de Vasile Fuşle, Marian Halas şi Mihaly Terely.

Urmează un tur de forţă pentru secţia de judo de la CSM, care în week-end participă cu micii sportivi la Eurojuniors la Oradea, apoi urmează Grand Prix-uri la Zagreb şi în alte oraşe din Europa, concursuri care punctează pentru J.O., apoi Jocurile Europei, acolo unde Remus Lazea şi Cristian Bodârlău vor face parte din lotul naţional care se va deplasa în iunie la Baku. Mai mult, preşedintele FRJ a dat asigurări că la Satu Mare va sosi un set nou de saltele (tatami), pentru a se putea realiza performanţe majore.

popice

Aur şi la popice
Tot la Iaşi, în week-end s-a desfăşurat şi Campionatul Naţional de popice rezervat juniorilor 1 (Under 18). Alături de antrenorul Gheorghe Sabău au făcut deplasarea Marius Lucuţ şi Gabriel Sabău.

Cel mai bun a fost Lucuţ, care a reuşit să doboare cele mai multe popice la sprint, 558 şi să îşi adjudece titlul naţional, fiind la a treia medalie de aur pentru CSM. Datorită acestui rezultat de excepţie, Marius Lucuţ şi-a consolidat poziţia în cadrul lotului naţional care va participa în mai la Campionatele Mondiale de la Spickendorg, Germania. Va fi un cantonament în prealabil, din 30 aprilie, după care se va pleca spre Germania.

Iar pe 30 şi 31 mai, la Tg. Mureş va avea loc turneul final, unde echipa CSM-ului speră să cucerească din nou medalii importante.

Se tot vorbeşte şi despre acea sală nouă de popice, conducerea federaţiei de specialitate asigurând că se va construi una la Satu Mare.

Iar pe viitor, în 2018, se doreşte organizarea unui Campionat Mondial în România, mai exact la Satu Mare, dacă aceste condiţii vor fi îndeplinite.

Din 2004 nu a mai avut loc în România un Campionat Mondial de popice, ultima dată desfăşurându-se la Braşov.

Nu putem să nu amintim la final că preşedintele CSM ne-a asigurat că echipa de baschet va continua şi că deja se poartă discuţii avansate cu jucătoare şi cu un nou staff tehnic.

Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts