Nemţii, mulţumiţi de poştaşii româninemti

Poşta Germană s-a declarat foarte mulţumită de prestaţia factorilor poştali proveniţi din România, astfel că reprezentanţii firmei de recrutare s-a aflat ieri la Satu Mare pentru a găsi noi candidaţi. În cazul a 14 din cei 16 factori poştali recrutaţi anterior li s-au încheiat contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare a fost ieri gazda celei de a doua sesiuni de interviuri pentru recrutarea de factori poştali pentru Poşta Germană. Reprezentanţii firmei de recrutare au afirmat că Poşta Germană este foarte mulţumită de calitatea serviciilor oferite de factorii poştali recrutaţi în urmă cu circa un an de zile la Satu Mare, şi astfel s-a decis ca acţiunea de recrutare să continue. „Reprezentanţii Poştei Germane au afirmat că sunt foarte mulţumiţi de muncitorii recrutaţi din România. Acesta este şi motivul pentru care ne aflăm azi la Satu Mare pentru a afla alţi factori poştali pentru Poşta Germană”, a afirmat reprezentantul firmei de recrutare din Germania, Eniko Ilona Hochdorfer, sătmăreancă de origine.

La acţiunea de recrutare de ieri s-au prezentat 24 de candidaţi din regiunea de nord-vest a ţării. „Vor mai fi organizate interviuri şi la Bucureşti, pentru zona de sud a ţării. Sperăm să găsim oameni la fel de buni ca şi data trecută”, a mai precizat reprezentantul firmei de recrutare.

Faptul că Poşta Germană este mulţumită de factorii poştali recrutaţi din România se dovedeşte şi prin aceea că din cei 16 recrutaţi anul trecut, la 14 li s-au încheiat contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, semn că au trecut cu brio de perioada de probă. „Din cei doi care s-a întors acasă, unul a avut probleme de familie, iar cel de-al doilea nu s-au putut adapta. Poşta Germană oferă, într-o primă fază, un salariu brut de 2.000 de euro, precum şi cazare.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts