Noi aventuri cu Afdam și Cfaim- În lumea Sillicon Valley (IV)După o urmărire ca în filme, Afdam ajunge în încăperea unde Cfaim e captiv după o răpire spectaculoasă, deținând o scrisoare încredințată de membrii unei organizații pentru salvarea principiilor morale de pe planeta Pământ numită Asociația Familiilor din România, scrisoare care poate conține date utile pentru evadare, dar și un mecanism special care-l poate face invizibil din ochii dușmanilor. “Ajuuutor, luați-mă de aici!” “Taci Cfaime dacă-ți este dragă viața”… îi șopti Afdam la ureche, în timp ce dincolo de perete se aud zgomote de pași într-o cadență mortală.

Pașii neprietenoși ai tipilor în halate albe însoțiți de zăngăniturile pistoalelor mitralieră le turnă peste cei doi prieteni tone de transpirație, pentru ca-n “momentul 0”, clipa nedorită de nici un pământean trezit ostatic în lume, să îl determine pe săracul Cfaim să exclame-n șoaptă: “ ’m făcut pe mine!” Se lăsă câteva minute de liniște ceea ce-l determină pe Afdam să spună … “uuuuuuf, au trecut mai departe. Ai scăpat amice ca prin urechile acului.” “Am scăpat pe naiba … încă una din asta și gata o să ies afară cu picioarele-n față.” “Fii optimist. Uite o să citesc în continuare din scrisoare; poate că o să găsim o cale de evadare de aici.” “Ce evadare visezi măi Afdame? Nu vezi că ăștia ne monitorizează fiecare pas?” “Poate da, poate nu … depinde din ce unghi privești. Hai liniștește-te ca să pot citi în continuare. Citesc: Peter Thief este de origine germană, un alt ideolog și apostol al religiei tehnocrate din Sillicon Valley, fiind văzut de colegii lui ca ideologul principal al credinței în tehnologie. Inamicii lui principali sunt politicienii din Washington și Bruxelles. Nici el nu crede în educația tradițională care pentru el e o pierdere de timp. Cu ani în urmă a lansat o fundație care în fiecare an donează 100.000 de dolari la 20 de tineri sub 20 de ani, ca să se lase de școală și să-și lanseze propriile companii.

Thief vede tehnologia și politica într-o cursă pe viață și pe moarte, cele două neputând exista împreună … una trebuie să o biruiască pe alta. Thief e convins că în viitor tehnologia va diminua considerabil rolul politicii în lume, dar nu știe cum va arăta societatea fără politică: democrație ori tiranie, haotică ori ordonată, fiind convins însă, că în viitor, națiunile lumii, dacă vor mai exista încă, vor fi divizate nu în țări bogate ori sarace, democrații ori tiranii, ci în țări tehnologizate, așa numitele <<tech nations>> și țările lăsate în urmă … adică o uriașă închisoare digitală. “

“Ce mă fac Afdame, ce ne facem? Ăștia vor să ne dezumanizeze și să ne transforme în roboți.” “Sincer nu știu …dar îmi vin în minte cuvintele bunicului meu care-mi spunea odată că atunci când omul se află într-un impas în viață să apeleze cu credință la Dumnezeu și El îl va scăpa din orice primejdie, chiar de moarte. Cfaime o să spun o rugăciune pe care bunul meu m-a învățat pentru astfel de situații. Tu ține-mă de mână și simt că vom reuși să scăpăm de aici: Tatăl nostru\ Care ești în Ceruri\Sfințească-se Numele Tău\ Vie Împărăția Ta \ Facă-se voia Ta\ Precum în Cer așa și pe pământ … camera în care se aflau cei doi începu să se cutremure din temelii în timp ce un nor luminos îi învălui înconjurându-i de tunete și fulgere …Pâinea noastră cea de toate zilele\Dă-ne-o nouă astăzi … auzeau mii de glasuri venind înspre ei … Și ne iartă nouă greșelile noastre\Precum și noi iertăm greșiților noștri … Se treziră în cele din urmă într-o încăpere ce semăna a biserică.” “Hei băieți v-ați revenit?”… sună blând o voce de femeie. “Mamă tu ești cu adevărat?” strigă Cfaim plin de surpriză. “Da, eu sunt prostuțule…cine să fie. Hai ridicați-vă în picioare că vine părintele’’. Pentru cei doi copii de 30 de ani începea o nouă viață, de data asta alături de Cristos .

Valeriu Ioan 

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts