Parteneriat între DJST şi Muzeul Judeţean!djst

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare și Muzeul Județean Satu Mare, din dorința de a promova spațiul cultural sătmărean precum și turismul cultural şi mişcarea în rândurile tinerilor din acest județ, au încheiat un parteneriat pe termen lung, prin care cele două instituții își arată disponibilitatea de a conlucra în vederea organizării de acțiuni comune destinate tinerilor.

“Atenția noastră va fi orientată înspre acțiuni, în primul rând cu organizațiile neguvernamentale de tineret sau care se ocupă cu probleme de tineret dar putem oferi servicii culturale și altor grupuri de tineri” a spus directorul DJST, Virgil Dragoş ieri la semnarea protocolului.

Un prim pas al acestui parteneriat este constituit de marcarea zilei de 2 Mai, Ziua Națională a Tineretului din România, dată în care accesul tinerilor de până la 35 de ani va fi gratuit la obiectivele din subordinea de Muzeului Județean Satu Mare.

Se consideră că această acțiune poate să reprezinte o oportunitate care să ducă la creșterea consumului de cultură în rândul tinerilor. Deasemenea acțiunea încearcă să vină în ajutorul Programului “Fii turist în județul tău”, inițiat de Consiliul Județean Satu Mare, prin promovarea în rândul tinerilor a numeroaselor obiective cultural turistice din județul nostru.

“Ne propunem ca în următorii ani acest eveniment să fie marcat prin facilitarea organizării unor excursii pe traseele turistice județene în așa fel încât tinerii sătmăreni să beneficieze din plin de oferta culturală a județului Satu Mare.” a mai spus Virgil Dragoş la întâlnirea de ieri de la Muzeul Judeţean.

Directorul Virgil Dragoş va fi prezent luni seara la emisiunea Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV pentru a vorbi despre acţiunile sportive , şi nu numai, pe care Direcţia le va organiza atât de Ziua Tineretului cât şi cu ocazia Zilelor Municipiului Satu Mare.

Florin Mureşan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts