Poliţiştii locali vor salariile poliţiştilor şi jandarmilorpolitisti

Conducerea Poliţiei Locale, susţinută de conducerea Primăriei Satu Mare, le cere consilierilor locali să le aprobe suplimentarea veniturilor lunare, astfel încât acestea să se apropie de veniturile încasate lunar de poliţişti sau de jandarmi. Iniţiatorii demersului susţin că poliţiştii locali muncesc la fel de mult ca şi ceilalţi purtători de uniformă din cadrul Ministerului de Interne.

Cum îşi motivează pretenţiile
Conducerea Poliţiei Locale Satu Mare îşi bazează solicitările pe existenţa cadrului legislativ necesar acordării acestui drept şi personalului poliţiei locale care desfăşoară activităţi a căror complexitate, importanţă şi grad de responsabilitate sunt similare cu cele ale personalului din structurile Ministerului Afacerilor Interne, care beneficiază de acest drept. “Necesitatea asigurării unui anumit număr de calorii, apreciat a fi indispensabil pentru menţinerea sănătăţii personalului poliţiei locale la un standard cerut pentru desfăşurarea activităţilor specifice”, se mai arată în solicitarea conducerii Poliţiei Locale.

Zeci de lei în plus pe zi
Astfel, funcţionarii publici care ocupă funcţii publice specifice de poliţişti locali şi funcţionari publici cu funcţie de conducere vor urma să primească 24 lei pe ziua calendaristică, în timp ce funcţionarii publici care ocupă funcţii publice generale şi personalul contractual să primească în plus 18 lei pe ziua calendaristică. “Norma de hrană nu se va acorda pe perioada concediului medical, concediului de maternitate, concediului pentru îngrijirea şi creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, după caz, 3 ani, concediilor fără plată, pe perioada suspendării raportului de serviciu sau de muncă şi pe perioada delegaţiilor”, mai susţin şefii Poliţiei Locale.

Poliţişti pe salariu minim în prezent
Circa jumătate din angajaţii Poliţiei Locale Satu Mare au probleme financiare serioase. Mai exact, peste 40% din poliţiştii locali încasează lunar doar 640 de lei. Afirmaţia le aparţine primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi directorului Poliţiei Locale Satu Mare, Ioan Precup. Edilul şef sătmărean a precizat că nu este normal ca un angajat al Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale (DITL) Satu Mare să câştige cât 15 poliţişti locali, motiv pentru care va face demersuri pentru a asigura o bază legală în vederea creşterii cuantumului salarial la Poliţia Locală.
Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts