“Rabla” a demarat cu motorul gripat la Satu Mareremat

Programul “Rabla” 2015, demarat încă de luni şi la Satu Mare, nu i-a determinat pe sătmăreni să dea buzna la dealerii auto înscrişi pentru a-şi achiziţiona un autoturism. Sătmărenii care au un autoturism mai vechi de opt ani pot opta pentru a achiziţiona unul nou prin intermediul acestui program.

Prime de casare şi eco-bonusuri
Procedura este cât se poate de simplă. În judeţul Satu Mare sunt trei dealeri autorizaţi în cadrul acestui program: Skoda, Opel şi Dacia. Cel care doreşte să achiziţioneze un autoturism nou se deplasează cu actualul autoturism până la unul dintre aceşti dealeri din judeţ, unde sunt încheiate formalităţile. De aici primeşte un certificat de casare a autoturismului vechi, pe care-l poate duce la Remat pentru a fi casat.

În schimbul autoturismului vechi, proprietarul primeşte o primă de casare în valoare de 6.500 de lei, care va fi folosită ca avans pentru autoturismul nou.

Faţă de anul trecut, în afară de prima de casare, prin programul Rabla se mai oferă şi eco-bonusuri. Valoarea eco-bonusurilor este de 750 lei la achiziționarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, de 1.500 de lei la achiziționarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenționale) şi de 2.500 de lei pentru cumpărarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in). Directorul Remat Satu Mare, Marius Bucureştean, a afirmat că sunt unii dealeri auto care fac şi alte reduceri în afară de prima de casare şi eco-bonusuri.

Lumea nu se înghesuie deocamdată
Cel puţin deocamdată, sătmărenii nu se arată foarte interesaţi de acest program. După prima zi, la Remat nu a venit nimeni cu maşina veche la casat. “Nu va fi înghesuială deloc în acest an, deoarece avem posibilitatea de a procesa 40 de maşini pe zi, iar anul trecut nu am avut decât 200 tot programul. Primele maşini ar putea ajunge la casat abia peste 3-4 zile”, a precizat Marius Bucureştean.

Cu toate acestea, directorul Remat spune că, faţă de anul trecut, va fi înregistrată o creştere cu circa 10% a numărului sătmărenilor care vor dori să-şi cumpere o maşină nouă prin intermediul acestui program, adică vor fi preschimbate în altele noi circa 220 de autoturisme vechi.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts