Să fim mai buni şi de Paşte, nu doar de Crăciun!În fiecare an sărbătorim Paştele şi de fiecare dată ne bucurăm de venirea lui ca şi când ar fi pentru prima oară în viaţa noastră, aşteptând cu emoţie să luăm Lumină şi să spunem cu toţii tradiţionalul “Hristos a înviat!”. Paştele este sărbătoarea Luminii şi a speranţei pentru toţi sătmărenii, atât pentru cei bogaţi, cât şi pentru cei săraci.

De Paşte, cu toţii vrem să fim mai înţelegători, mai iertători, mai darnici, dorind să fim alături şi de cei săraci. Paştele este un moment de apropiere şi de comuniune cu toţi cei ce ne înconjoară. Fie că ne sunt rude, fie doar niste bieţi sărmani care bat la poarta sufletelor noastre, sperând că vor primi înţelegere şi mângâiere în necazul lor, cu toţii vrem de Paşte să ne înfrăţim.

De multe ori nu ştim ce se petrece în casele celor săraci, chiar dacă bănuim că nu au chiar de toate. Nu vom simţi cu adevărat durerea lor decât dacă am merge în preajma sărbătorilor la ei acasă. Atunci am putea fi martori sărăciei în care sărbătoresc Învierea Domnului.

Numeroşi sătmăreni şi-au deschis sufletele în preajma Paştelui, fiind profund impresionaţi de dramele semenilor lor. Unii au împărţit îmbrăcăminte, încălţăminte şi alimente familiilor nevoiaşe şi bătrânilor fără sprijin. Alţii au sprijinit diverse campanii cu scop caritabil în preajma sărbătorilor pascale. La fel ca-n fiecare an, colegii noştri de la Nord Vest TV au fost alături de sătmăreni, dăruind sute de pachete în cadrul campaniei “Coşul de Paşte”. Campania a fost inițiată tocmai pentru a veni în sprijinul pensionarilor, care de cele mai multe ori nu își permit să-şi cumpere toate cele necesare sărbătorilor. La succesul campaniei şi-au adus aportul autorităţile locale, cele judeţene, precum şi o mână de patroni generoşi.

Sarbatori fericite!

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts