More

    Se zvoneşte prin ziare…

    l Premierul Victor Ponta a declarat că vrea referendum pentru modificarea Constituţiei anul acesta. Preşedintele Comisiei parlamentare de Revizuirea Constituţiei, Ioan Chelaru, a precizat că până pe 15 aprilie vor fi depuse amendamentele şi că se doreşte ca proiectul să fie votat până la sfârşitul lunii octombrie.

    l Chiar dacă Uzina Tractorul Braşov a dispărut de pe harta industriei româneşti, tractoarele U-650 continuă să fie produse la Băicoi, în judeţul Prahova. Este de menţionat faptul că cererea pentru aceste tractoare nu vine deocamdată nici de pe piaţa internă, nici de pe cea europeană. Fabrica de la Băicoi a semnat recent un precontract cu o firmă contractată de armata egipteană care prevede livrarea a 25 de tractoare lunar, pe o perioadă de zece ani. Firma din Egipt vrea ca tot ce este în tractor să fie făcut integral cu piese româneşti, la fel ca acum 30 de ani.

    l Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României erau la sfârşitul lunii martie de 30.599 miliarde de euro, faţă de 30.482 miliarde de euro la 28 februarie. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,66 miliarde de euro. Preţurile scadente în luna aprilie în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 470 de milioane de euro.

    l Johnny Weissmuller, cunoscutul interpret al rolului Tarzan, va avea o statuie la Timişoara. Acesta s-a născut în satul Freidorf, devenit între timp cartier al Timişoarei. La scurt timp, părinţii săi au emigrat în America. Administraţia locală doreşte să schimbe faţa oraşului prin montarea mai multor statui. Alături de cea a lui Johnny Weissmuller, pe cea a lui I.L. Caragiale, Cehov şi Vasile Alecsandri.

    l În mod scandalos, preşedintele Academiei pentru Problemele Geopolitice din Rusia a declarat că cel mai bun mod de a rezolva problemele Rusiei cu SUA ar fi să tragă cu o bombă nucleară în Parcul Naţional Yellowstone, care este de fapt un crater gigant străvechi, ca să se declanşeze un supervulcan care să distrugă continentul american. În opinia criminală a “academicianului”, şi restul lumii ar avea de suferit de pe urma catastrofei, însă pierderile Rusiei vor fi mult mai mici, datorită distanţei de zona erupţiei vulcanice.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE