Teatrul din Carei, reabilitat până în toamnăteatru-carei

În iulie se vor împlini trei ani de când a început reabilitarea Teatrului şi a Centrului Cultural din municipiul Carei. Centrul Cultural a fost dat în folosinţă în octombrie 2014. În schimb, Teatrul nu a putut fi reabilitat conform termenului stabilit în proiect, adică până în luna decembrie a anului trecut. Imobilul va fi restaurat conform planurilor iniţiale, aşa cum a arătat înainte de a fi modificat în spiritul ideologiei comuniste în anii 1960. Atunci a fost modificată faţada considerată aristocratică şi au fost eliminate lojile, intervenţiile afectând acustica sălii de spectacole.

Lucrările de reabilitare au fost finalizate la exteriorul clădirii, fiind necesare doar mici retuşuri. Lucrările sunt în plină desfăşurare în interiorul teatrului. “În aceste zile se lucrează la montarea ghipscartoanelor şi la celelalte operaţiuni de căptuşire. Sperăm ca lucrările să fie finalizate până în luna septembrie a acestui an. Ne-am dori ca actorii Teatrului de Nord Satu Mare, care şi-au prezentat şi în trecut spectacolele în municipiul nostru, să înceapă aici în Carei viitoarea stagiune. Sper să primim cât mai repede banii de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest ca să putem achita contravaloarea lucrărilor executate, aşa că nu vor exista piedici în vederea finalizării reabilitării teatrului până în septembrie”, ne-a declarat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.

“Au existat neînţelegeri între proiectanţi legate de aparatura de sonorizare şi de cea de lumini. Din câte ştiu, aceştia şi-au însuşit punctul nostru de vedere. Executantul a contactat deja firma care va monta fotoliile în teatru, aşa că suntem pe drumul cel bun din acest punct de vedere”, a adăugat primarul Eugen Kovacs.

Teatrul şi Centrul Cultural au fost reabilitate prin intermediul proiectului “Renaşterea Centrului Cultural al municipiului Carei”. În valoare de 6,5 milioane de lei, proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013.

Alexandra Ardelean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts