More


  Venituri majorate pentru poliţiştii locali

  - Advertisement -

  consiliu

  Ca urmare a solicitării venite din partea Poliţiei Locale, susţinute şi de conducerea Primăriei Satu Mare, consilierii locali au aprobat suplimentarea veniturilor lunare ale poliţiştilor locali, prin acordarea normelor de hrană. Totodată, aleşii locali au aprobat şi interzicerea traficului greu prin centrul Sătmarului, respectiv proiectele de modernizare a Pieţei Someş şi a Pieţei nr. 2.

  Lefuri mărite pentru poliţiştii locali
  Ca urmare a votului favorabil acordat ieri de către consilierii sătmăreni, funcţionarii publici care ocupă funcţii publice specifice de poliţişti locali şi funcţionari publici cu funcţie de conducere vor urma să primească 24 lei pe ziua calendaristică, în timp ce funcţionarii publici care ocupă funcţii publice generale şi personalul contractual să primească în plus 18 lei pe ziua calendaristică. “Norma de hrană nu se va acorda pe perioada concediului medical, concediului de maternitate, concediului pentru îngrijirea şi creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, după caz, 3 ani, concediilor fără plată, pe perioada suspendării raportului de serviciu sau de muncă şi pe perioada delegaţiilor”, mai susţin şefii Poliţiei Locale. În acest moment, circa jumătate din angajaţii Poliţiei Locale Satu Mare au probleme financiare serioase. Mai exact, peste 40% din poliţiştii locali încasează lunar doar 640 de lei.

  Undă verde pentru Piaţa Someş şi Piaţa nr.2
  Consilierii sătmăreni au aprobat lucrările de reabilitare a pieţelor agro-alimentare din municipiul reşedinţă de judeţ. Astfel, vor fi reabilitate în următoarea perioadă Piaţa Someş şi Piaţa de alimente nr.2. Situaţia actuală a Pieţei Someş este considerată, de edilii sătmăreni, neconformă cu condiţiile desfăşurării unui comerţ civilizat. Concluziile studiului de fezabilitate au stabilit că este necesară derularea unei investiţii prin care să se îmbunătăţească condiţiile de funcţionare atât în interesul vânzătorului cât şi al clienţilor şi administratorilor. Principalele categorii de lucrări şi intervenţii pentru realizarea acestui deziderat sunt îndepărtarea suprafeţelor de circulaţii pietonale şi vânzare existente, realizarea unei reţele de canalizare a noii pardoseli propuse şi a construcţiilor propuse, refacerea circulaţiilor pietonale şi a zonelor de vânzare prin pavarea unitară a spaţiului, realizarea unui totuar pentru circulaţia pietonală pe latura sudică, în lungul Aleei Tisa, realizarea unei copertine pe structura metalică pentru a acoperi întreaga zonă destinată vânzării la mese.

  La Piaţa de alimente nr. 2 se are în vedere desfiinţarea și relocarea construcțiilor, care au un aspect general neconform, fiind deteriorate. De asemenea, se are în vedere împrejmuirea întregii suprafețe a pieței, îndepărtarea suprafețelor de circulații pietonale și vânzare existente, realizarea unei rețele de canalizare noi, refacerea prin pavarea unitară a circulațiilor pietonale și a spațiilor de vânzare, construirea unei copertine pe structura metalică, care să acopere întreaga zona destinată vânzării la mese. Se mai are în vedere realizarea unei construcții cu regimul de înălțime parter şi un etaj, unde se vor desfășura o serie de spații interioare cu diverse funcțiuni. Concret, la parter se are în vedere amenajarea unui spațiu destinat desfacerii laptelui și a produselor lactate, respectiv realizarea unui vestiar cu grup sanitar. La etaj se vor construi birourile administrației.

  Traficul greu, tras pe dreapta
  Consiliul Local Satu Mare a aprobat solicitarea Primăriei de a limita accesul maşinilor de mare tonaj în zonele centrale ale municipiului reşedinţă de judeţ. Realizarea practică a acestui obiectiv se face prin permiterea accesului gratuit pentru categoria de autovehicule cu masa totală maximă autorizată între 3,5 şi 7,5 tone pe anumite străzi periferice. De asemenea, se mai are în vedere instituirea unor tarife de acces pentru circulaţia traficului greu în anumite zone bine delimitate din interiorul municipiului, respectiv interzicerea accesului autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone în zona centrală, pe toată durata zilei.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img