More


  “Am demisionat în semn de solidaritate cu Liviu Dragnea”

  - Advertisement -

  govor

  În semn de solidaritate cu Liviu Dragnea, președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, și-a depus mandatul în fața colegilor din București. Liderul sătmărean a dorit astfel să își arate susținerea față de Dragnea care a fost condamnat în dosarul Referendumului. La fel ca și în cazul lui Dragnea, Victor Ponta a refuzat și demisia liderului sătmărean.

  Mircea Govor și-a depus miercuri mandatul pentru a-și arăta solidaritatea cu Liviu Dragnea, un om cu care a colaborat foarte bine atât la nivel administrativ cât și în cadrul partidului.

  “În cadrul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, eu, alături de alţi 12 colegi din ţară, am spus că dacă domnul Dragnea nu rămâne în conducerea partidului, sau dacă nu rămâne să coordoneze activitatea noastră la nivel naţional, ne depunem mandatul. Atât eu, cât şi ceilalţi 12 colegi de-ai mei, am şi făcut-o. Buna colaborare pe care am avut-o cu Liviu Dragnea ne-a determinat pe noi, cei din administraţia locală, să luăm această decizie. A fost omul de legătură şi omul care a asigurat stabilitate şi linişte în teritoriu. Cele mai multe proiecte de dezvoltare din ultimii 25 de ani s-au derulat în perioada cât Liviu Dragnea era ministrul Dezvoltării. La nivelul judeţului Satu Mare avem, la ora actuală, 55 de proiecte începute şi care sperăm că vor fi şi finalizate”, a precizat Mircea Govor.

  La fel ca și în cazul Dragnea, care în ciuda depunerii demisiei, va rămâne în continuare coordonator al PSD, Victor Ponta nu a acceptat nici retragerea celorlalți lideri din partid.

  “În final, preşedintele Victor Ponta, împreună cu membrii comitetului executiv, au găsit o soluţie, astfel că Liviu Dragnea rămâne în continuare lângă noi, nu în calitate de preşedinte executiv, ci va coordona activitatea noastră la nivel naţional”, a mai spus liderul social-democrat sătmărean.

   

  Liderii social-democraţi sunt îngrijorați de precedentul juridic pe care îl creează condamnarea lui Dragnea în primă instanță. Ei se întreabă retoric dacă mai pot sau nu face campanie electorală dacă îndemnul la vot poate fi considerat trafic de influență. Părerea social – democraților este că sancționate ar fi trebuit să fie apelurile PDL la boicotarea referendumului și nu îndemnurile la vot.

  “După părerea mea, i s-a făcut o nedreptate, iar noi din solidaritate ne-am dat demisia. A fost singurul din întregul USL care a trebuit să răspundă pentru că a mobilizat cetăţenii să iasă la vot, să voteze pentru demiterea lui Traian Băsescu, iar cei de la PDL, care în văzul lumii, inclusiv Băsescu, au ieşit în public şi le-au cerut oamenilor să nu voteze, ceea ce este mult mai grav, nu au păţit nimic. Se creează un precedent foarte periculos în perspectivă. În 2016 o să facem campanie electorală. Nu mai ştim ce să facem. Această problemă trebuie rezolvată din punct de vedere legislativ. Am cerut în comitetul executiv să găsim o modalitate să nu se mai întâmple acest lucru. Este un drept constituţional şi nu mi se pare nimic ilegal să îndemni oamenii să se prezinte la vot”, a mai arătat Govor.

  Liviu Dragnea a fost condamnat cu suspendare în primă instanță dar a făcut recurs la decizia magistraților. Dosarul Referendumului rămâne unul foarte complicat. Procurorii au trimis în judecată 73 de persoane, mai bine de jumătate fiind achitate din lipsă de probe. În urma condamnării , Liviu Dragnea a renunțat la funcțiile deținute în cadrul Guvernului și a demisionat din conducerea partidului. La apelul premierului dar și din cauza reacțiilor din teritoriu, Dragnea a rămas coordonator al PSD.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img