More


  Avem spadasini de Superligă!

  - Advertisement -

  spada

  Campionatele Naţionale de spadă seniori de la sala Alexandru Csipler din Satu Mare s-au încheiat ieri cu ultimele trei runde ale Superligii. Sâmbătă CSM Satu Mare, echipa pregătită de antrenorul Francisc Csiszar, alături de CSU Craiova au oferit un spectacol pe cinste.

  La final, după şapte etape, campioană naţională pe echipe în 2015 a fost desemnată CSM Satu Mare, care câştigă pentru prima dată Superliga.

  Adrian Pop, Adrian Szilagyi Andrei Timoce şi Bertalan Arkosi au reuşit să câştige toate cele patru întâlniri din prima zi, două dintre ele fiind foarte dificile. Satu Mare a învins de trei ori Craiova, pe CSM cu 45-31, pe LPS cu 45-20 şi pe CSU 2 cu 34-30. Cu juniorii de la UNEFS Bucureşti a fost un duel tare, Pop&co revenind spre final şi impunându-se cu 45-40.

  Duminică, elevii lui Francisc Csiszar au mai avut de înfruntat CSM Oradea, CSU Tg. Mureş, în lot cu sătmărenii Otto şi Zoltan Tardi, respectiv CSU Craiova, în meciul vedetă transmis în direct de televiziunea naţională. Sătmărenii au trecut fără probleme de orădeni, scor 45-23. Craiova a pierdut surprinzător în faţa mureşenilor, care au învins dramatic, 13-14 şi CSM-ul sătmărean.

  Duelul cu CSU Craiova a fost cel mai frumos din întregul campionat. Însă băieţii noştri s-au autodepăşit şi au reuşit să se impună cu 34-26. Tribuna sălii Csipler a fost neîncăpătoare, iar publicul a susţinut frenetic şi a dus spadasinii spre această realizare de excepţie.

  Toată lumea a fost fericită, Adrian Szilagyi şi antrenorul Francisc Csiszar şi-au găsit cu greu cuvintele şi s-au bucurat nespus pentru această realizare. Una peste alta, o performanţă care face cinste şcolii de scrimă sătmărene, iar răutăţile nu îşi mai au locul. Băieţii se pregătesc acum pentru Europenele din Elveţia de la începutul lunii iunie, asta după ce vor sărbători acest titlu mult visat.

  Premergător Superligii, patru echipe s-au bătut sâmbătă pentru calificare, în cadrul Diviziei A. CS Satu Mare, în lot cu Adam Macska, Marton Szep, Alex Oroian şi Balazs Szilagyi a ratat la mustaţă accederea în Superligă după 45-40 cu UNEFS, 45-39 cu CSM Craiova şi 30-45 cu CSU 2 Craiova. Vă reamintim că la individual, Adrian Pop a pierdut finala, cucerind argintul, după ce scorul în ultimul act a fost 7-7, dar calculatorul a dat prioritate craioveanului Liviu Dragomir care a devenit astfel campion la Satu Mare.

  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img