More


  Debut electrizant al Zilelor oraşului

  - Advertisement -

  deschidere1

  Distracţia de Zilele oraşului Satu Mare a început ieri seară, sătmărenii având parte de spectacole deosebite susţinute de Proconsul, Vama şi BUG Mafia. Primarul Dorel Coica a declarat deschisă această sărbătoare care va dura până duminică noaptea.

  deschidere4

  Ediţia a XIX-a
  Startul ediţiei a XIX-a a Zilelor oraşului Satu Mare a fost dat aseară, în jurul orei 18.00. Pentru început, Filarmonica „Dinu Lipatti” şi corala „Arhanghelii” au intonat Imnul de Stat al României şi Imnul Europei.
  Apoi, primarul Dorel Coica a urcat pe scenă şi a declarat deschisă noua ediţie a sărbătorii Sătmarului. „Aşa cum am promis şi anul trecut, această ediţie va fi una mai bună, mai incendiară. Pot să vă promit că anul viitor va fi o ediţie şi mai incendiară pentru că vom sărbători cea de a XX-a ediţie. Declar deschisă sărbătoarea Zilelor oraşului Satu Mare, ediţia a XIX-a. Şi vă aşteptăm cu drag, Primăria şi Consiliul Local, şi anul viitor pentru ediţia jubiliară. Să vă simţiţi bine şi să vă distraţi. La Mulţi Ani Satu Mare şi Dumnezeu să binecuvânteze acest municipiu”, a spus primarul Dorel Coica.

  La manifestarea de deschidere a Zilelor oraşului au mai fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, dar şi circa trei mii de sătmăreni aflaţi în Piaţa 25 Octombrie.

  După momentul festiv, a urmat concertul susţinut de Filarmonica „Dinu Lipatti” şi de corala „Arhanghelii”, desfăşurat pe platoul de la intrarea în Casa de Cultură.

  deschidere2

  Seară de debut de excepţie
  După deschiderea oficială a Zilelor oraşului Satu Mare, pe scena aflată în imediata apropiere, Gaşca Zurli i-a înveselit pe cei mici, după care au urmat reprezentaţiile date de Rafael, trupa de pop-blues Colour Impulse, chitaristul Alex Marian şi de trupa de dans Crazy Dancer.

  După ora 21.00 a început adevărata distracţie, când în faţa scenei s-au adunat mii de sătmăreni. Şi au avut şi de ce. Primul dintre numele grele care au urcat pe scenă a fost trupa „Proconsul”, care a interpretat, iar publicul a fredonat odată cu membrii acesteia, melodiile care i-au consacrat, dar şi creaţii mai noi. O oră mai târziu, în faţa sătmărenilor a venit Tudor Chirilă şi trupa „Vama”. Spectacolul prezentat de aceştia a fost deosebit, apreciat şi răsplătit cu ropote de aplauze şi urale de publicul sătmărean.

  De departe, însă, cel mai aşteptat moment al serii a fost concertul susţinut de trupa BUG Mafia. Aceştia au urcat pe scenă în ovaţiile publicului, care a cântat la unison cu interpreţii toate piesele prezentate în concert, în special marile lor hit-uri. Minute în şir, membrii trupei BUG Mafia nu au fost lăsaţi să părăsească scena, fiind rechemaţi de public. Prima seară de distracţie s-a încheiat cu un DJ Party în cadrul căreia au mixat DJ Gabi, Leviciusz, Adi Lenghel, Rhico şi Pepe.

  deschidere3

  Distracţia continuă
  Distracţia de Zilele oraşului nu s-a încheiat, iar show-ul continuă. Azi, pe scena numărul unu, amplasată în Piaţa 25 Octombrie, manifestările vor începe la ora 17.00 cu reprezentaţia dată de formaţia Inedit, după care vor urma o serie de interpreţi şi dansatori locali. Apoi, de la ora 19.00, va urma concertul „Smiley & Friends” în cadrul căruia vor evolua Baxter, Dorian, Cabron, Sore, Antonia, Alex Velea şi Smiley. De la ora 23.00 va avea loc mult aşteptatul concert al trupei Holograf, iar seara se va încheia cu focuri de artificii.

  Tot sâmbătă, la scena de folclor din Piaţa Libertăţii, vor evolua interpreţi şi ansambluri folclorice precum Cununiţa, Cornel Borza, Marius Ciprian Pop sau Sava Negrean Brudaşcu.

  Duminică, pe scena unu, de la ora 19.00 va avea loc concursul „Miss Ziua Oraşului 2015”, urmat de recitalurile susţinute de Keresztes Ildiko, din Ungaria, şi Delia. Ultimul mare concert de Zilele Oraşului va fi susţinut de trupa Voltaj.

  Pe scena de folclor, tot duminică, vor evolua Lupu şi Cornelia Rednic, Petrică Mureşan, Dumitru Fărcaş şi Cristian Pomohaci, acompaniaţi de orchestra „Horile Sătmarului” dirijată de profesorul Ion Florea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img