More


  O ţară în care ne neglijăm tocmai pe noi

  - Advertisement -

  Sunt sigur că am auzit cu toţii de nenumărate ori această expresie, însă rareori am luat-o în serios. Pentru a explica mai plastic acest concept, aş folosi următoarea analogie: dacă achiziţionezi un automobil de lux, mai mult ca sigur că vei avea grijă de el ca de ochii din cap. Îi vei face service-ul la timp, îi vei umple rezervorul cu nimic altceva decât benzină de cea mai bună calitate, ulei şi tot ce mai este nevoie, exact după specificaţia producătorului.

  Ei bine, corpul omenesc este o maşinărie infinit mai complexă, de nepreţuit, pe care noi nu numai că o neglijăm zilnic, ci mai mult, o încărcăm cu tot felul de „gunoaie”, de parcă ar fi un tomberon, şi nu bunul nostru cel mai de preţ. Aspectul nostru fizic, starea de sănătate fizică şi mintală sunt corelate în mod direct cu modul în care ne alimentăm. „Mens sana in corpore sano” nu este doar un dicton latin, ci este o realitate. Însă pentru a avea un corp sănătos trebuie să îl hrănim cu „combustibil” de calitate, acesta fiind constituit din elemente nutritive ce sunt indispensabile unei bune funcţionări.

  Aceste elemente nutritive trebuie să provină din surse de o cât mai bună calitate şi să fie cât mai sănătoase pentru organism. Aceasta poate să însemne vizite mai dese în piaţă, la tarabele cu fructe şi verdeţuri, ocolirea raionului cu alimente congelate şi pline de E-uri.



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img