More


  Pompierii cer corturi pentru intervenţiile în situaţii de urgenţă

  - Advertisement -

  atop

  Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare, colonelul Dan Gheorghe, a solicitat în şedinţa de ieri a ATOP achiziţionarea de corturi şi prelate de dimensiuni mari pentru intervenţiile în situaţii de urgenţă. Tot în cadrul şedinţei de ieri s-a discutat despre măsurile care ar trebui luate în vederea scăderii numărului de accidente de pe drumurile naţionale şi cele judeţene.

  Cerere către Consiliul Judeţean
  Colonelul Dan Gheorghe a arătat că, în urma ploilor torenţiale de luni, o casă din Giorocuta a rămas fără acoperiş, iar pompierii n-au avut cu ce să o acopere. De asemenea, s-a constatat că în depozitul pentru situaţii de urgenţă al judeţului Satu Mare lipsesc nu doar prelatele ci şi corturile. În dotarea acestui depozit au existat trei corturi de mari dimensiuni, însă acestea s-au degradat de-a lungul anilor şi au fost casate. Preşedintele ATOP, Jozsef Pinter, i-a cerut colonelului Dan Gheorghe să depună la Consiliul Judeţean o cerere în vederea achiziţionării de corturi şi prelate. Inspectorul şef Dan Gheorghe a mai arătat că ISU Satu Mare deţine doar 42% din dotările necesare pentru a-şi desfăşura în condiţii optime activitatea.

  Insule idiot gândite şi imbecil realizate
  Tot în cadrul şedinţei de ieri s-a discutat despre siguranţa traficului rutier. Principalele cauze ale accidentelor tot mai numeroase, enumerate în şedinţa de ieri, sunt: drumurile vechi, proiectate în urmă cu 50 de ani, numărul tot mai mare de autovehicule, viteza excesivă, gropile din zona capacelor de canal şi altele. Consilierul judeţean Ioan Viman a ridicat şi problema insulelor situate la intrările şi ieşirile din localităţi pe drumurile naţionale, despre care a afirmat că sunt “inutile, idiot gândite şi imbecil executate”, ajungând să producă accidente mortale. Inspectorul şef al IPJ Satu Mare, comisarul şef Florentin Vlad, a declarat că aceste insule în mijlocul drumului nu au nicio eficienţă. Preşedintele ATOP, Jozsef Pinter, a arătat că ar trebui să se ia legătura cu responsabilii de la Drumurile Naţionale pentru a se vedea în ce măsură respectivele insule ar putea fi desfiinţate înainte să producă alte victime omeneşti.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img