More


  Primăria Satu Mare a definitivat programul Zilelor Oraşului

  - Advertisement -

  public

  Primăria Satu Mare a definitivat programul celei de-a XIX-a ediţii a Zilelor Oraşului. Anunţul a fost făcut ieri, de către primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, în cadrul unei conferinţe de presă. Edilul şef sătmărean a mai precizat că în acest an sponsorii au manifestat un interes enorm pentru a sprijini financiar evenimentul. Mai mult, Dorel Coica este sigur că vor veni persoane şi din alte judeţe ale ţării, dat fiind programul spectaculos.

  Deschiderea oficială are loc vineri
  Organizatorii au bătut în cuie data şi ora la care se vor deschide oficial Zilele Oraşului. “Avem un program extrem, extrem de încărcat. Aşteptăm cetăţenii să vină într-un număr cât mai mare, iar la ce trupe vin la Satu Mare, suntem convinşi că vor veni şi din Oradea, Carei şi alte localităţi. Deschiderea oficială va fi vineri, de la ora 18.00, iar după cum ne-am obişnuit deja, orchestra Filarmonicii Dinu Lipatti, împreună cu Corul Arhanghelii al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, vor cânta Imnul României”, a spus Dorel Coica.

  Sponsorii vin spre administraţia locală
  Primarul municipiului Satu Mare a mai precizat că în acest an sponsorii au manifestat un interes enorm pentru a sprijini financiar evenimentul. “Au fost foarte mulţi sponsori care au dorit să vină înspre noi. Din păcate, noi am selectat doar câţiva. Am ales câţiva sponsori principali. Sponsorul oficial al Zilelor Oraşului este Kaufland. Este un lucru extrem de important, mai ales că ei şi-au exprimat intenţia de a sponsoriza acest eveniment”, a mai spus edilul şef sătmărean.

  Mai puţini agenţi economici
  Şeful Biroului Control Comercial şi Autorizaţii de Funcţionare din cadrul Primăriei Satu Mare, Florin Maier, a precizat că în acest an spaţiile destinate închirierii pentru agenţii economici sunt mai puţine decât în alţi ani. Taxa pentru închirierea unui metru pătrat este de 17 lei/zi. Florin Maier a mai spus că circulaţia se va închide doar pe Bulevardul I.C. Brătianu şi pe o parte din strada Vasile Lucaciu. “Avem 175 de cereri şi nu le putem onora pe toate, pentru că mulţi sunt pe partea de produse industriale, iar zona de produse alimentare este, din păcate, mai mică. Nu putem aloca mai mult spaţiu. Pe partea de alimentaţie publică şi acum mai sunt locuri, mai ales în Piaţa Libertăţii. Circulaţia se va închide vineri dimineaţa pe Bulevardul I.C. Brătianu şi o parte din strada Vasile Lucaciu şi până duminică noaptea”, a precizat Florin Maier.

  coica

  Scena principală în Piaţa 25 Octombrie
  Dacă, la fel ca în anii trecuţi, concertele de muzică uşoară vor avea loc pe scena principală amenajată în Piaţa 25 Octombrie, iubitorii de muzică populară sunt aşteptaţi la scena secundară amplasată în Piaţa Libertăţii, în faţa Hotelului Dacia. Şi în acest an se va desfăşura Târgul Meşterilor Populari pe Pasajul Pietonal Corneliu Coposu. De asemenea, în colaborare cu Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport vor avea loc competiţii şi demonstraţii sportive, precum şi Crosul oraşului cu startul de pe Bulevardul Transilvania.

  Programul Zilelor Oraşului Satu Mare
  După deschiderea oficială a ediţiei din acest an a Zilelor Oraşului, vor urca pe scenă trupele Vama şi BUG Mafia. Sâmbătă, începând cu ora 19.00, vor concerta Smiley & Friends, adică cunoscuţii artişti Don Baxter, Dorian, Cabron, Sore, Antonia şi Alex Velea, după care, de la ora 23.00, vor concerta cei de la Holograf. Tot sâmbătă a fost programat şi focul de artificii, care va avea loc de la ora 24.00.

  Duminică, de la ora 21.00, va concerta Delia, alături de trupa sa, iar de la ora 22.00 urmează cei de la Proconsul. Zilele Municipiului Satu Mare vor fi închise de către cei de la Voltaj, care vor veni în faţa sătmărenilor de la ora 23.00.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img