More


  Ziua Rezervistului, marcată în premieră la Satu Mare

  - Advertisement -

  rezervist

  Cadrele militare în rezervă şi retragere din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională au marcat ieri, în sala mare de şedinţe a Consiliului Local, pentru prima dată în judeţ, Ziua Rezervistului Militar din toate asociaţiile judeţene care îi reprezintă.

  Rezerviştii au ţinut să le mulţumească autorităţilor pentru sprijin, prin vocea colonelului Zorin Platec, şeful Casei Armatei. “Iată că acum, la cinci ani de la instituirea sărbătorii, s-a reuşit în municipiu, cu sprijinul direct, concret şi necondiţionat al instituţiilor administraţiei publice judeţene şi locale, adunarea reprezentanţilor tuturor rezerviştilor pentru a sărbători împreună Ziua Rezervistului Militar. Mulţumim instituţiilor pentru sprijinul acordat”, a declarat colonelul Zorin Platec.

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, – ofiţer în rezervă cu 25 de ani de activitate în cadrul Poliţiei de Frontieră – a ţinut să îşi salute foştii colaboratori. “Şi eu am o carieră de peste 25 de ani de viaţă militară. Cu foarte mulţi dintre dumneavoastră am colaborat foarte bine şi înainte de 1989, în perioada cea mai grea, dar şi după 1990. Mă bucur că reuşim să ne întâlnim. Mi-aş dori ca acest eveniment să se repete cel puţin o dată pe an. Aveţi în primarul municipiului – ofiţer în rezervă – un partener. Vreau să le mulţumesc şi colegilor ofiţeri care au intrat în echipa primarului şi mă ajută să administrăm acest municipiu”, a spus Dorel Coica. Mai mult, edilul şef sătmărean i-a chemat pe ofiţei rezervişti să se alăture echipei de conducere a oraşului. “Întind o mână şi altor colegi ofiţeri care doresc să vină în echipa primarului şi împreună să luptăm pentru modernizarea oraşului, astfel încât să ajungă acolo unde ne dorim cu toţii”, a spus Dorel Coica.

  La final rezerviştii au primit diplome de recunoştinţă din partea Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean şi a Primăriei Satu Mare.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img