More


  Antalya, în topul preferinţelor sătmărenilor pentru sezonul estival

  =

  antalya5

  Dacă anul trecut au fost preferate insulele greceşti, în acest an, pentru sezonul estival, sătmărenii au ales Antalya. Potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism, circa 70% dintre sătmărenii care şi-au planificat o vacanţă pe timpul verii au ales această staţiune.

  Se revine la Antalya
  Anul trecut, majoritatea vacanţelor de vară contractate de sătmăreni au vizat insulele greceşti. Pentru sezonul estival din acest an, s-a revenit la staţiunea turcă Antalya. „Practic, o mare parte dintre cei care anul trecut au fost în vacanţă în Grecia, revin pentru acest an la Antalya. Aceştia au ajuns la concluzia că aici dai un ban, dar ştii că merită. Dacă se face un calcul, se cheltuie la fel de mulţi bani ca şi în Grecia sau pe litoralul românesc, însă calitatea serviciilor este mult mai bună”, a precizat reprezentantul agenţiei de turism House of Travel, Tar Robert. Acesta a mai adăugat că circa 70% dintre sătmărenii care vor merge în vacanţa de vară în acest an au preferat staţiunea din Turcia.

  Pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să ajungă aici, agenţiile de turism sătmărene au oferit promoţii cu reduceri substanţiale. Un sejur normal de o săptămână costă între 450 şi 490 de euro cu transport, cazare şi masă, însă în lunile anterioare au fost oferite vacanţe cu preţuri reduse de până la 100 de euro. „Promoţiile la 350 de euro pe persoană au trecut ca pâinea caldă”, a mai spus reprezentantul agenţiei de turism.

  Insulele greceşti, locul secund în preferinţe
  Pe locul al doilea în preferinţele sătmărenilor pentru vacanţa de vară se află insulele greceşti Corfu, Creta şi celelalte. Circa 20% dintre cei care vor pleca în vacanţă în sezonul estival au ales aceste destinaţii, unde un sejur costă, în medie, 80 de euro pe persoană, în care se asigură transport cu autocarul şi cazare fără masă.

  Restul de 10% se împarte între litoralul bulgăresc, unde un sezur costă circa 200 de euro pe persoană, regim all-inclusiv, litoralul românesc, unde un sejur costă circa 450 de lei pe persoană, cu mic dejun inclus, dar şi în staţiunile din Spania (Tenerife, Mallorca), unde sejurul este de 600 de euro pe persoană, transport, cazare şi masă.

  Vacanţe exotice
  Demn de remarcat este şi faptul că au fost sătmăreni care au contractat vacanţe în locuri exotice precum Republica Dominicană, Mexic, Insulele Maldive, Insulele Bora-Bora sau Thailanda. O vacanţă în aceste staţiuni costă, în medie, 900 de euro pe persoană, în cadrul căreia se asigură transport, cazare şi masă.

  Totodată, au mai fost sătmăreni care au preferat croaziere de o săptămână pe Marea Mediterană, la 180 de euro pe persoană, cu toate cheltuielile incluse.

  Comparativ cu anii precedenţi, numărul celor care vor pleca în vacanţă în acest sezon estival este constant, astfel că şi în acest an vor fi circa 2.000 de sătmăreni care se vor bucura în diferite staţiuni în sezonul estival.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img