More

    APM a controlat toate fermele din judeţ

    porci

    Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare au făcut controale la toate cele 28 de ferme pentru creşterea animalelor din judeţ. Şi asta pentru a preîntâmpina noi dezastre, precum cele de la fermele de porci sau păsări din Livada şi Sanislău. Mai mult, agenţii economici s-au declarat încântaţi de faptul că au reuşit să stabilească un dialog funcţional cu autorităţile, susţine directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy.

    Zeci de ferme vizitate de oficialii APM
    Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare, Elisabeta Bekessy, a precizat că în urma incidentelor survenite la instalaţia aparţinând SC AGRO PIG SRL – fermă de porci din Livada – şi cel de o amploare nesemnificativă de la ferma de pui Sanislău – aparţinând firmei SC AVE IMPEX SRL – s-au realizat vizite de lucru la aceste unităţi. “În urma incidentului care a avut loc la nivelul judeţului Satu Mare, respectiv la ferma de porci AgroPig din Livada, care s-a soldat cu o mortalitate mare în rândul porcilor, Agenţia pentru Protecţia Mediului a iniţiat o vizită de studiu la toate cele 28 de unităţi aflate în reglementare la nivelul judeţului Satu Mare. Această iniţiativă s-a bucurat de un real succes, lucru confirmat de către reprezentanţii firmelor vizitate. Deoarece cu ocazia acestei vizite de lucru, în urma dialogului purtat cu patronii firmelor s-au luat în discuţie problemele cu care se confruntă agenţii economici, respectiv cum ar putea Agenţia pentru Protecţia Mediului să îi ajute în activitatea lor. Noi vom continua aceste vizite de lucru şi pe mai departe”, a spus Elisabeta Bekessy.

    Soluţii concrete la probleme fierbinţi
    Mai mult, pentru a aprofunda dialogul cu agenţii economici, APM a organizat un seminar pentru a găsi soluţii la problemele cu care se confruntă firmele din domeniu. “Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, în data de 5 iunie, am organizat la Casa Verde un seminar la care am invitat reprezentanţii acestor firme. S-a purtat un dialog foarte eficient şi se doreşte ca aceste întâlniri de lucru să devină trimestriale tocmai pentru a schimba păreri şi pentru a se găsi soluţii la problemele cu care se confruntă agenţii economici”, a conchis Elisabeta Bekessy.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE