More


  Aproape o mie de absolvenţi 2015 nu s-au înscris la Bac

  - Advertisement -

  bac

  Peste 2.660 de candidaţi din judeţul Satu Mare s-au înscris pentru a susţine sesiunea de vară din acest an a Bacalaureatului, care se va desfăşura în perioada 8 iunie – 3 iulie. Cum numărul absolvenţilor de clasa a XII-a din acest an este de 3.350, rezultă că circa 950 dintre aceştia nu s-au înscris pentru a susţine examenul maturităţii.

  Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, pentru sesiunea de vară a Bacalaureatului s-au înscris, în total, 2.667 candidați, din care 2.392 candidați din promoția curentă și 275 candidați din seriile anterioare. Promoţia 2015 a clasei a XII-a din judeţul Satu Mare numără 3.349 de absolvenţi, ceea ce înseamnă că 957 dintre aceştia nu s-au înscris la Bac.

  Conducerea IŞJ a luat toate măsurile necesare pentru ca sesiunea de vară a examenelor de Bac din acest an să se desfăşoare în condiţii optime. Au fost desemnate şapte centre de evaluare, şi anume Liceul Teoretic Carei, cu o subcomisie la Tăşnad, Liceul Teoretic Negreşti-Oaş, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş”, Colegiul Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii „Ion IC Brătianu”, Colegiul Naţional „Ioan Slavici” şi Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade”. Lucrările vor fi corectate în centrele amenajate la Colegiul Naţional „Kolcsey Ferencz” şi la Liceul Teologic Romano-Catolic „Ham Janos”.
  Examenele de Bacalaureat vor începe pe 8 iunie cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată de Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (10-12 iunie), Evaluarea competenţelor digitale (15-19 iunie) şi Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (22-26 iunie).

  Probele scrise vor debuta pe 29 iunie, cu Limba şi literatura română, urmată, o zi mai târziu, de Limba şi literatura maternă, urmând Proba obligatorie a profilului, în data de 1 iulie şi Proba la alegere a profilului şi specializării, în data de 3 iulie. Afişarea rezultatelor se va face până la ora 12.00 a zilei de 6 iulie, urmând ca în intervalul orar 12.00 – 16.00 al aceleiaşi zile să fie depuse contestaţile. După ce în perioada 7-9 iulie vor fi rezolvate contestaţiile, rezultatele finale vor fi afişate în data de 10 iulie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img