More


  Biserici pline şi a doua zi de Rusalii

  - Advertisement -

  biserica

  Fiind declarată zi liberă, mulţi sătmăreni au ales să se roage în biserici în cea de a doua zi de Rusalii ale ortodocşilor şi greco-catolicilor. Astfel că bisericile au fost pline şi ieri de credincioşi care au ascultat cu smerenie Sfânta Liturghie.

  Aşa după cum spuneau şi preoţii în predica lor, în a doua zi de Rusalii este sărbătoarea Sfintei Treimi. Sfânta Treime (Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh) este prăznuită a doua zi după Duminica Pogorârii Sfântului Duh, adică în Lunea Rusaliilor, după ce duminică, în prima zi de Rusalii, a fost sărbătoarea Sfântului Duh.

  Din punct de vedere al credinței ortodoxe, la Cincizecime, prin pogorârea Duhului Sfânt a apărut un Organism cu totul nou, un Așezământ divino-uman, Biserica. Coborârea peste Apostoli a Duhului, darurile și harismele primite de ei, predica și botezul primilor oameni constituie întemeierea Bisericii creștine, atât ca o comunitate a credincioșilor, cât și ca instituție.
  După ce Sfinții Apostoli au primit Duhul Sfânt, trăgând sorți, s-au dus în toate părțile pământului să vestească Evanghelia mântuirii și credința în Iisus Hristos, începând de la Ierusalim. Astfel, prin Sfinții Apostoli, Duhul Sfânt a fost transmis în lume tuturor celor ce cred în Hristos, prin Sfintele Taine ce se săvârșesc în Biserică de către preoți și episcopi.

  Credincioşii duc la biserică spice de grâu ca semne ale coborârii Sfântului Duh, atât în prima cât şi a doua zi de Rusalii. Ele sunt binecuvântate şi împărţite credincioşilor. Credincioşii care nu au apucat duminică să-şi ia acasă spice de grâu sfinţite, au avut ieri această posibilitate.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img