More


  Ca în vremurile bune… legendele au făcut spectacol!

  =

  11424654_876253559112960_998718158_o

  Meci de gală pe stadionul Olimpia… Fostele glorii ale eternelor rivale, Olimpia Satu Mare, și FC Baia Mare s-au revăzut după ani buni și le-au oferit celor aproape 1000 de spectatori o oră de fotbal de calitate…

  Anii au trecut peste jucători. Au apărut poate câteva kilograme-n plus ori părul a mai albit, însă fotbalul le-a rămas în sânge… Ritli, Suciu, Fabian , Nastai, Borhidan, Csik, Pataki , Mihuț , Steibinder ori Dragomir la Olimpia, Buia, Piroska, Bumb, Sabău, Danciu, Negrea ori Toma la FC Baia Mare ne-au încântat cu execuțiile lor . A fost o oră cu șase goluri, cu răsturnări de situație și apoi , la final cu lovituri de departajare.

  Sabău a deschis scorul pentru oaspeți, Cipri Prodan cu o dublă a dus Olimpia în avantaj până la pauză, Piroșka a egalat iar Petrică Negrea și-a culcat fostul coleg, pe Ovi Suciu, cu un șut de la 18 m pentru 2-3.

  Cu tandemul Fabian-Nastai pe final, în atac, Olimpia a egalat in extremis …3-3!

  La lovituri de departajare băimărenii au fost mai inspirați și în aplauzele asistenței s-au impus cu scorul de 8-7!

  N-au lipsit accidentările…Balogh și Szilagyi părăsind terenul din motive medicale…Zoli Pataki, fostul coleg de generație cu Nașu Mircea Sandu la Sportul Studențesc, a fost la cei 61 de ani ai săi cel mai experimentat jucător în vreme ce Țuțuraș Cristi Popa ori Sălăgeanu au fost cadeții Olimpiei…

  11422342_876254572446192_1295110625_o

  Au fost prezenți foștii antrenori ai Olimpei, Gabi Both și Mircea Bolba…cuplul care a adus ultima promovare a galben-albaștrilor în Liga 1 ori foștii președinți , Teodor Curpaș, Tudor Stoica, Vasile Boudi, Aurel Buzaș și Catrinel Raț.

  ”Puțină lume știe că aceste două cluburi au fost înființate în același an, 1921 și au aceleași culori, galben și albastru. E o rivalitate de zeci de ani pe teren și un respect deosebit în afara lui între cele două cluburi”a punctat Catrinel Raț care e singura persoană care a fost în conducerea ambelor cluburi!

  ”Cea mai frumoasă amintire ca jucător rămâne victoria cu 3-0 de la finalul anilor 70 în Divizia A. Eu am marcat 2 goluri împotriva echipei conduse atunci de Viorel Mateianu. A fost meciul cu cea mai mare audiență de pe stadionul Olimpia. Iar ca antrenor nu pot uita meciul câștigat în 98 la Baia Mare când am promovat. E bine că s-a organizat, cei mai tineri trebuie să ducă tradiția noastră mai departe!” a povestit Gabi Both, fost jucător, antrenor și acum administrator la Olimpia.

  Refacerea și depănarea amintirilor a avut loc pe terasă la Aurora.. Mulțumiri brigăzii de arbitri: Ovidiu Mazilu- Costi Por, Sergiu Neichi!

  Un reportaj mai amplu veți putea urmări luni seara de la ora 20,45 în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV !

  OLIMPIA: RITLI, SUCIU-BATIN, ȚUȚURAȘ, BOC, ESTINCA, BĂLĂU, NĂSTRUȚ, POPA, BORHIDAN,MIHUȚ, STEIBINDER, BALOGH, DRAGOMIR, SZILAGYI,MELNIC, PATAKI, NASTAI,MIHOVICI, FABIAN, SĂLĂGEANU, DANI, PRODAN, BOLBA, CSIK, BOJE.

  FC BAIA MARE – CHEBUȚIU, ȘTEȚCA- BUMB, PIROȘKA, DANCIU, NEGREA, TOMA, SABĂU, BOGDAN,BUIA, MOȚOC, PETROVAN,KEMENES, SABOU, COSTRABĂ, OPRIȘ, BOGA, IAȚU.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img