More


  Ceremonie emoţionantă de final de an şcolar la “Grigore Moisil”

  =

  moisil01

  Elevii claselor a VIII-a ai Şcolii “Grigore Moisil” s-au despărţit de cadrele didactice şi colegii din clasele inferioare într-un cadru festiv. Evenimentul a avut loc ieri la Filarmonica “Dinu Lipatti”, în faţa unei săli arhipline. Manifestarea a fost onorată cu prezenţa de prefectul Eugeniu Avram, care a ţinut să salute astfel performanţele cu care se poate lăuda de-a lungul anilor unitatea de învăţământ.

  Momente emoţionante
  Pentru prima dată, la iniţiativa colectivului didactic şi al consiliului de administraţie, dascălii care s-au pensionat au fost omagiaţi în cadrul evenimentului de sfârşit de an. “În ritualul de sfârşit de an şcolar, la Şcoala Grigore Moisil, colectivul didactic şi consiliul de administraţie au considerat că este bine ca să includem şi momentul acesta al pensionării unor cadre didactice care au activat în această unitate şcolară şi şi-au adus contribuţia de-a lungul timpului la formarea şi dezvoltarea multor generaţii de elevi. Cred că e bine că se intersectează pensionări cu sfârşit de an şcolar, şi sper să fie continuat, mi se pare un lucru deosebit. În acest an şcolar avem doi profesori de pensionat. Este vorba despre doamna profesoară de la învăţământul primar Danciu Petru Angelica şi domnul profesor de fizică Iliescu Aurelian”, a spus directorul Şcolii “Grigore Moisil”, Constantin Voicu.

  O şcoală de tradiţie
  Şcoala “Grigore Moisil” are 16 clase la ciclul primar, respectiv 13 clase la ciclul gimnazial, cu un total de 43 de cadre didactice. Denumirea actuală a şcolii are la origine anul 1994, atunci când a fost ales ca patron spiritual marele matematician Grigore Moisil, pentru a omagia în acest fel personalitatea marcantă a marelui om de ştiinţă, dar şi pentru rezultatele deosebite obţinute de-a lungul anilor de elevii acestei şcoli la concursurile şcolare de matematică. “În prezent prin ceea ce facem, asigurăm calitate procesului instructiv-educativ, dezvoltăm un învăţământ formativ, venind în sprijinul acelor cetăţeni din municipiul Satu Mare care gândesc că trebuie să le asigure copiilor lor o educaţie superioară. Organizăm, la solicitarea părinţilor elevilor din ciclul primar, învăţământ asistat în continuarea celui obligatoriu. În unitatea noastră şcolară se pune un accent deosebit pe învăţarea limbilor străine: limba engleză, limba germană, limba franceză. Pentru elevii cu aptitudini deosebite oferim programe speciale asigurând în acest fel o pregătire deosebită dincolo de standardele curriculare prevăzute în programele şcolare de matematică, fizică, limba şi literatura română, geografie, istorie”, a declarat Constantin Voicu.
  Silvia Spanciu



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img