More


  Claudia Pop și Andreea Olah, dezamăgite după Eurobasket 2015

  =

  nv-tv

  Prezente luni seara în studioul Nord Vest TV în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă , cele două sătmărence din echipa națională de baschet a României, Claudia Pop și Andreea Olah s-au arătat oarecum dezamăgite de rezultatele obținute în grupa de la Timișoara.

  ”E clar că puteam mai mult. Regret că nu am câștigat măcar un meci pentru că sincer nu m-am simțit inferioară adversarelor din grupă. Chiar și cu Franța am jucat de la egal la egal …Din păcate au fost prea multe greșeli care până la urmă ne-au costat” a spus Claudia Pop care a recunoscut că se aștepta să joace mai mult încă de la început. ”Nu-mi permit să comentez deciziile staff-ului. Eu m-am simțit pregătită încă din primul meci să joc din primul minut. E drept că în timpul pregătirilor am avut o mică problemă medicală, dar la startul competiției am fost aptă 100%” a completat Claudia Pop.
  Andreea Olah e de părere că România putea bate Ucraina sau Cehia. ”Erau adversare de bătut. Poate că am început prea timorate turneul și înfrângerea severă cu Muntenegru ne-a mai tăiat din elan. Am avut meciul în mână cu Ucraina și tot pe final am ratat o victorie mare cu Franța. Asta a fost…” a punctat și fostul căpitan de la CSM Satu Mare.
  Legat de organizare, Andreea a amintit că din punct de vedere al condițiilor oferite echipelor totul a fost perfect. ”Poate doar pentru suporteri trebuia gândit altfel sistemul de bilete. Cred că au fost cam scumpe tichetele. Aveam nevoie de sală plină și trebuia poate o mai mare reclamă turneului” a amintit Andreea care a avut la Timișoara suporteri speciali. Familia i-a fost alături la toate jocurile.
  În privința favoritelor la titlu, Claudia Pop merge pe mâna Spaniei. ”E normal. Am jucat acolo, știu ce echipă au și sentimental sunt atașată de Spania” a punctat Claudia în vreme ce Andreea oscilează între Spania și Franța. ” Probabil se vor întâlni în semifinale. Aș alege Franța deși Spania pare mai puternică” a declarat Andreea Olah care a mărturisit și că poate compara meciul României cu Franța cu cel jucat de ea cu CSM Satu Mare împotriva celor de la Montpellier în 2012 în FIBA CUP.
  ” Pe o parte dintre acele jucătoare le-am reîntîlnit acum la Eurobasket. Și atunci am fost aproape de o mare victorie și parcă ne-am speriat pe final că le putem bate. Atunci s-a accidentat și Anne (n.r. Annemarie Părău) și în ultimul minut experiența lor a făcut diferența. ” a rememorat Andreea episodul CSM-Montpellier din 2012.
  Legat de viitor atât Claudia cât și Andreea recunosc că deocamdată vor să se bucure de vacanță. ” N-am mai avut de doi ani o pauză vara. Acum vreau să merg câteva zile în Grecia” a spus Claudia în vreme ce Andreea se gândește că la un an de la căsătorie se poate gândi și la…luna de miere. ” Anul trecut după nuntă am mers la lot…Acum cred că a venit și momentul vacanței!” a spus Andreeea.
  Din păcate planurile celor două sătmărence pentru sezonul viitor exclud varianta unei reveniri la CSM.
  ”Nu se pune problema. Vreau să rămân afară .Am câteva oferte bune de unde să aleg. Până la începutul lunii viitoare mă voi decide” a spus Claudia în vreme ce Andreea care a câștigat primul ei titlu de campioană cu Târgoviște în acest an are și ea oferte de la echipe de top din Liga Națională dar și de afară.
  ”Poate pe viitor când se va dori din nou performanță la Satu Mare mă voi întoarce…acum nu se pune problema” a punctat Claudia Pop care a ținut la final să-și liniștească prietenii după ce pe pagina de socializare a apărut într-o fotografie la…starea civilă. ”Am semnat ca martor la nunta fratelui meu…Nu m-am căsătorit .Mai am timp…” a amintit Claudia.

  Petru Eleș: “E greu fără scouting…”
  Prezent alături de Claudia și Andreea în studio, fostul antrenor și manager de la CSM, Petru Eleș nu s-a ferit să spună care au fost din punctul lui de vedere problemele Naționalei României la Eurobasket.
  ”Nu poți să joci toate meciurile la fel. N-am avut scouting pe adversare, cred că și strategia a fost proastă. Poate ar fi trebuit să ne concentrăm pe meciurile cu Cehia și Ucraina , adversare care ne erau la îndemână. Nu vreau să amintesc că n-am jucat zonă nicio secundă …Puteam clar obține mai mult la acest European. Am avut impresia și că fetele n-au fost folosite la capacitatea lor maximă pe posturile și în momentele în care dădeau randament maxim.Nu vreau să-i țin partea Claudiei, dar o jucătoare ca ea nu putea lipsi din primul 5. Din păcate la noi nu mai vine nimic din spate și viitorul e cam sumbru…” a punctat Petru Eleș.
  România a fost eliminată de la Campionatul European după ce a pierdut pe rând cu Muntenegru, Ucraina, Franța și Cehia.
  Competiția continuă în această săptămână la Budapesta . În sferturi se vor întîlni miercuri, Turcia –Serbia și Lituania-Belarus și joi Spania-Muntenegru și Franța-Rusia!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img