More


  CN “Ioan Slavici”, locul doi la concursul “Cultură și civilizație în România”

  =

  slavicislavici

  Echipajul Colegiului Naţional “Ioan Slavici” a obţinut un merituos loc doi la faza naţională a concursului “Cultură și civilizație în România”, desfăşurat, în perioada 28 – 31 mai, la Botoșani, asta după ce în anii 2012 și 2014, echipajul şcolii a obţinut locul întâi. Echipajul a fost format din elevele Patricia Ardelean (clasa a XI-a E), Nicole Schvarckopf (clasa a XI-a G) și Veres Gabriela (clasa a XI-a F). Fetele au prezentat lucrarea „Tradiții culinare sătmărene”. Patricia a prezentat tradiții culinare și rețete specifice zonei Codrului, Nicole tradiții gastronomice șvăbești, iar Gabriela a prezentat rețete specifice comunității maghiare (bazându-se pe un caiet cu rețete de la 1889, care i-a aparținut unei strămoașe de-a ei).

  La această fază națională au participat echipaje din 38 de județe. Ca de obicei, juriul a fost format din inspectori de specialitate din Ministerul Educației (istorie, limba și literatura română), precum și din experți în etnografie.

  Concursul „Cultură şi civilizaţie în România” este o competiţie cu caracter interdisciplinar ce se adresează elevilor din ciclul liceal. Competiţia se desfăşoară pe trei secţiuni, şi anume Studiu privind particularităţi etnografice/etnologice şi lingvistice locale, Studiu privind mentalităţi culturale şi cercetare sociologică şi Monografii istorice locale. Pentru participarea la concurs, fiecare echipaj a pregătit un portofoliu care cuprinde prezentarea scrisă din perspectiva teoretică a temei alese: analiza istorică, lingvistică, etnografică, sociologică, religioasă, cu evidenţierea aspectelor de interculturalitate.

  Echipajul Colegiului Național „Ioan Slavici” a fost pregătit de profesorii de istorie Radu David și Onac Octavian. Cele trei eleve doresc să mulțumească și profesoarelor Florica Suciu și Helga Szabo, precum și altor colegi care le-au sprijinit în diverse momente din realizarea proiectului.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img