More


  Concursul “Deschideţi Porţile Mari”, duminică, la Odoreu

  =

  odoreu

  După ce primele trei ediţii s-au desfăşurat la Lipău, organizatorii Festivalului Concurs Judeţean al Cântecului şi Jocului Popular pentru Copiii Preşcolari „Deschideţi Porţile Mari” au decis, din motive bine întemeiate, ca cea de a patra să se desfăşoare la Odoreu. “Autorităţile locale din Odoreu s-au arătat încântate de a organiza acest festival. Ne bucură faptul că am găsit înţelegere şi sperăm să fie o ediţie reuşită”, a arătat organizatorul Carmen Sas.

  Festivalul are ca scop promovarea tradiţiilor populare în rândurile celor mici şi se va desfăşura pe trei secţiuni. “Festivalul se va desfăşura pe trei secţiuni: formaţii coregrafice, interpretare vocală şi jocul din folclorul copiilor. Din fiecare grădiniţă va participa câte o formaţie pentru fiecare secţiune”, a precizat directorul Grădiniţei Odoreu, Monica Avăşan.

  Autorităţile locale au îmbrăţişat ideea organizării acestui festival la Odoreu, iar decizia a fost aprobată în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local. “Ne bucură faptul că avem posibilitatea de a organiza acest festival la Odoreu. Consilierii locali au fost de acord cu acest lucru şi ne vom strădui să oferim cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea festivalului”, a arătat primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop.

  Festivalul-concurs se va desfăşura duminică, 7 iunie, în incinta Căminului cultural al comunei Odoreu. Festivalul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Primăria şi Consiliul Local Odoreu, Inspectoratul Şcolar şi Grădiniţa Odoreu.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img