More


  Contrabandiştii sătmăreni s-au luat la bătaie cu poliţiştii de frontieră

  =

  contrabanda

  În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 14.530 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 134.000 lei, iar doi sătmăreni sunt cercetaţi pentru contrabandă, ultraj şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

  Concret, în data de 2 iunie 2015, la nivelul Sectorului P.F. Tarna Mare, judeţul Satu Mare, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră au observat pe raza localităţii de frontieră Şirlău, judeţul Satu Mare, mai multe persoane care transportau colete voluminoase, de la linia de frontieră spre interior.

  Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a acestora, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au încercat să fugă, dispersându-se pe mai multe direcţii. S-a trecut la urmărirea acestora, iar pe timpul acţiunii una dintre persoanele implicate a lovit un poliţist de frontieră, provocându-i leziuni în zona feţei şi la mâna dreaptă. În urma acţiunii, au fost reţinuţi doi cetăţeni români Csaba M., de 32 de ani şi Ferencz T., de 39 de ani, ambii domiciliaţi pe raza jud. Satu Mare, iar în zonă au fost descoperite 20 de colete cu ţigări, care au fost transportate la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 10.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 89.000 lei.

  În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, ultraj şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfăşoară activităţi pentru identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.
  Robert Marcus  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img