More


  Cruzime ieşită din comun a unui sătmărean

  - Advertisement -

  caineok

  Gestul unui sătmărean care a vrut să-şi ucidă sâmbătă câinele prin spânzurare poate fi calificat drept şocant şi de o cruzime fără margini. Acesta şi-a legat câinele cu o sârmă de balustrada ce desparte trotuarul de şoseaua de sub pasajul de cale ferată din cartierul Soarelui şi l-a aruncat peste aceasta. Norocul patrupedului a constat în faptul că exact în acel moment prin zonă au trecut nişte tineri care l-au eliberat.

  Gest şocant
  Evenimentul s-a petrecut în cursul zilei de sâmbătă. Potrivit unor martori oculari, bărbatul a venit cu bicicleta dinspre Burdea spre Billa cu un câine legat cu o sârmă de bicicletă. În momentul când a ajuns sub pasajul de cale ferată, bărbatul s-a dat jos de pe bicicletă, a legat sârma de balustrada care desparte trotuarul de şosea şi a aruncat câinele peste bară sperând ca acesta să moară spânzurat. Apoi şi-a văzut mai departe de drum.

  Câinele s-a zbătut preţ de aproximativ un minut, existând riscul să fie lovit şi de maşinile care treceau prin zonă. Norocul patrupedului a fost că prin zonă au trecut doi tineri care au văzut scena şi care l-au eliberat pe câine.

  Tineri cu inimă
  Când au văzut gestul bărbatului, cei doi tineri au înmărmurit în primă fază. „Nu ne venea să credem ceea ce vedem. Cum poate un om să fie atât de insensibil?!”, ne-a spus tânăra care mai apoi, alături de prietenul ei, l-a eliberat pe bietul câine.

  Cei doi au ridicat câinele din stradă, l-au pus pe trotuar, apoi l-au eliberat din laţul de sârmă. „Era foarte speriat când l-am eliberat. După ce l-am dezlegat, a alergat după stăpân”, au spus tinerii.

  Conform descrierii făcute de tinerii care au salvat câinele, bărbatul avea circa 50 de ani, era nebărbierit, cu bască pe cap şi avea o bicicletă neagră.

  Sătmăreanul riscă închisoarea
  Conform legii, dacă sătmăreanul care a vrut să-şi ucidă câinele în acest mod va fi identificat, acesta riscă închisoarea. Potrivit Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, constituie infracţiune şi se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă rănirea sau schingiuirea animalelor”. “Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Ministerul Afacerilor Interne, prin organele abilitate, în colaborare cu reprezentanţii organizaţiilor de protecţie a animalelor, monitorizează aplicarea prezentei legi”, se mai arată în actul normativ.

  Din păcate, însă, lucrurile nu stau tocmai aşa. Legea sună bine pe hârtie, dar este foarte greu de aplicat. Departamentul de Poliţia Animalelor, înfiinţat în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Satu Mare, nu este încă bine structurat. Există doar o singură persoană care gestionează departamentul şi de multe ori nu poate face nimic în cazuri urgente cum este cel de faţă.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img