More


  Doar o victorie la limită…

  - Advertisement -

  oli

  Olimpia II Satu Mare a învins sâmbătă doar cu 2-1 pe Luceafărul Bălan în prima manșă a barajului de promovare în liga a 3-a. Elevii lui Mircea Bolba au dominat copios prima repriză, dar apoi și-au complicat inutil situația în partea a doua, când s-au lăsat dominați de campionii Sălajului.

  Faur a deschis scorul încă din minutul 2 după o lovitură de cap la colțul lung trimisă cu boltă peste portarul Petcu.

  Același Faur a ratat în minutul 18 singur cu același goal-keeper din Bălan iar peste un minut și Mureșan avea să irosească o bună șansă la un corner executat de Donca.

  În minutul 22 Faur s-a lipit din nou de gol. Lăsat singur în careul mic, acesta l-a executat din nou pe Petcu pentru 2-0. Cei 500 de spectatori au sperat la un scor fluviu și la rezolvarea promovării încă din manșa tur doar că…inexplicabil ai noștri au redus turația! Mureșan l-a întins serios pe Petcu în minutul 41 și la vestiare s-a intrat cu doar…2-0.

  La reluare oaspeții prind curaj. Și după o primă repriză în care au făcut figurație a fost nevoie de un mic ajutor din partea centralului pentru ca jocul să se schimbe radical.

  În minutul 61 la o fază confuză în careul nostru mingea ricoșează în umărul lui Ionescu iar arbitrul din Cluj parcă atât a așteptat pentru a arăta punctul cu var! Penalty transformat de Bode și Luceafărul reduce din diferență…2-1.

  Vine și ploaia torențială și preț de câteva minute nu se mai joacă mai nimic…Ștef are un șut respins ușor de Petcu și apoi Donca irosește în minutul 72 cea mai clară ocazie a reprizei secunde. Singur la șase metri de poarta sălăjenilor acesta trimite din plonjon, cu capul, peste poarta goală!

  Abia introdus în teren, Porumb ratează în minutul 77 cea mai mare ocazie a oaspeților și apoi în ultimele minute, mulțumiți probabil c-au scăpat cu doar două goluri primite, cei de la Luceafărul cad ca spicele și trag de timp pe motiv de cârcei.

  Gulya, Tamas sau Pop nu mai reușesc mare lucru, Faur dispare din joc și Olimpia termină gâfâind un meci pe care l-a avut în mină preț de o oră! Și pe care merita să-l câștige mult mai clar…Așa s-a terminat 2-1, promovarea se va decide peste o săptămână la Gâlgău unde s-ar putea ca ”râul, ramul” să le fie și mai…prietene sălăjenilor!

  Luceafărul merită felicitări pentru modul în care a crezut în șansa ei… Pentru că fără să aibă vreo ocazie preț de 70 de minute a marcat un gol și pentru că pe final a folosit toate mijloacele pentru a ține de un scor care-i dă speranțe de promovare.

  Cât despre Olimpia II, s-a resimțit din păcate oboseala acumulată după un program extrem de încărcat și lipsa de experiență pe final în faza de construcție. Chiar și așa tinerii jucători ai Olimpiei pleacă cu prima șansă la Gâlgău unde să sperăm că vor reuși să oprească din start elanul gazdelor…

  Partida retur se va juca sâmbătă la Gâlgău de la ora 17,30.

  Olimpia II SM– Anca-Trip- Paul ( 44 Ștef),Mureșan, Heil, Ciul-Faur, Ionescu, Donca(75 Csik), Lukacs( 57 Gulya)-Pop, Patrick, Cadar( 68 Tamas). Antrenor Mircea Bolba.

  Luceafărul- Petcu- Vlad Lazăr, Marius Rus, Toth Karoly (cpt.), Vlad Negrean ,Gabriel Buda, Flaviu Bărnuţiu, Maior Istvan, Andrei Teglaş, Mihai Bode, Marius Haiduc. Rezerve: 12. Marius Groza – 19. Rareş Pintea, 21. Adrian Pop, 20. Mihai Molnar şi 14. Flaviu Porumb. Antrenor: Marius Paşca.


  Bolba arată cu degetul spre arbitraj
  Antrenorul Olimpiei a ținut să-și felicite elevii pentru victorie și e convins că echipa lui pornește cu prima șansă la promovare. Mircea Bolba a declarat la conferința de presă că echipa lui e capabilă să înscrie și în deplasare și să risipească emoțiile. În același timp tehnicianul ”satelitului” s-a arătat deranjat de ușurința cu care centralul Chiorean din Cluj Napoca a dictat penalty-ul împotriva echipei sale.

  ” Așa ceva e greu de explicat. La Carei cei de la Decebal au făcut un henț mult mai clar și noi n-am primit penalty, acum s-a dat pentru ceva mult mai confuz. Ce să înțeleg?! Practic i-a readus în meci. Dacă nu era acel penalty nu luam gol nici dacă mai jucam o săptămână” a spus evident supărat Mircea Bolba.

  Tehnicianul sătmărenilor și-a lăudat și adversarii mai ales pentru evoluția din partea a doua.

  ”Până la urmă am câștigat și îmi felicit jucătorii. Noi mergem la Luceafărul Bălan din postura de învingătoare și ei trebuie să ne învingă, însă eu cred că putem marca și în deplasare. Am avut o primă repriză la discreție, dar în repriza secundă am căzut și s-a văzut oboseala, fiindcă am jucat din trei în trei zile în ultima perioadă. Luceafărul Bălan a fost o echipă bună, în repriza secundă. Noi am avut ocazii importante și am fost peste adversar. Promovarea se joacă, dar sper ca la meciul retur să fim mai proaspeți”, a declarat Mircea Bolba.

  Olimpia II Satu Mare a învins cu 2-1 pe Luceafărul Bălan în prima manșă a barajului de promovare în Liga a 3-a!

  Pașca se agață de golul marcat în deplasare!
  Luceafărul Bălan a fost învinsă în partida tur cu Olimpia II Satu Mare, scor 2 – 1, însă păstrează șanse reale de promovare, mai ales după ce campioana Sălajului a marcat un gol în deplasare.

  Jocul de sâmbătă, de la Satu Mare, a avut două reprize diferite, iar echipa lui Marius Pașca a jucat modest în prima parte, însă și-a revenit în actul secund, când a redus din diferență și a mai avut o ocazie irosită.

  ”Prin așezarea jucătorilor în teren am încercat să limităm atuul fizic al celor de la Olimpia II Satu Mare. Era puțin probabil că promovarea se va decide încă de la Satu Mare, fiindcă și noi avem jucători cu experiență, iar acest lucru s-a văzut. Din păcate am avut un început de meci timorat, dar mă bucur că am avut capacitatea de a pune presiune pe adversar și am reușit să marcăm un gol care poate fi important în economia promovării. În prima repriză am fost supărat pe joc, dar și pe jucătorii cu experiență. Mă bucur că la pauză au recepționat mesajul meu și am reușit în partea a doua să ne revenim și să marcăm”, a declarat Marius Pașca, care crede în șansele echipei pentru returul de sâmbăta viitoare.

   

  ”În retur, mizez pe dorința jucătorilor, dar și pe terenul mic de la Gâlgău Almașului. Din punct de vedere fizic, jocul din retur se va echilibra”, a mai spus Pașca.

  Returul barajului se va juca sâmbătă la Gâlgău de la ora 17,30.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img