More


  Doar un şomer din zece primeşte bani de la stat

  =

  ajofm

  Din nefericire, doar 8% din numărul total al şomerilor din judeţ mai primesc indemnizaţie de la stat. Ceilalţi au ieşit din termenul acordat pentru plată. Veştile bune sunt că rata şomajului continuă să scadă de la o lună la alta. Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, majoritatea şomerilor au un nivel de instruire primar, gimnazial sau profesional.

  Şomeri ieşiţi din plată
  Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, doar 8% din numărul total al şomerilor din judeţ mai primesc indemnizaţie de la stat. “Din totalul de 5.865 de şomeri, 2.392 sunt femei şi 724 sunt şomeri în plată”, se arată într-un comunicat de presă remis de AJOFM Satu Mare.

  Majoritatea şomerilor sunt cei care au studii elementare. “Pe nivele de instruire situaţia se prezintă astfel: 5.366 de şomeri au un nivel de instruire primar, gimnazial, profesional. 394 de şomeri au un nivel de instruire liceal sau post-liceal. 135 de şomeri sunt cu studii superioare”, se mai arată în sursa citată.

  Rata şomajului, în scădere
  Totuşi, există şi veşti bune. Şi anume că rata şomajului continuă să scadă de la o lună la alta. “Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare comunică pentru sfârşitul lunii mai o rată a şomajului de 3,70%, în scădere cu 0,23% faţă de luna aprilie 2015. Numărul şomerilor a scăzut de la 6.233 şomeri la 5.865 şomeri la sfârşitul lunii mai. Scăderea ratei şomajului se datorează, în primul rând, promovării pe scară largă a măsurilor active prin servicii specializate prevăzute de Legea 76/2002 cu modificările şi completările ulterioare”, susţin cei de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare.

  Unul din trei sătmăreni şi-a găsit serviciu
  Din cei 840 de sătmăreni care au fost prezenţi în aprilie la Bursa generală a locurilor de muncă, peste 250 au fost selectaţi pentru angajare, iar alţi 35 au fost angajaţi pe loc. Asta înseamnă că unul din trei sătmăreni care au fost la bursă şi-a găsit un job, ceea ce se poate considera că acţiunea a avut succes. Oferta locurilor de muncă a fost destul de bogată astfel că sătmărenii prezenţi la bursă au avut de unde alege. Cei 50 de angajatori au oferit peste 530 de locuri de muncă din domenii precum confecții -170 locuri de muncă, construcții- 65, industria lemnului – 55, industria mecanică – 27, asigurări – 15 și alte domenii. Din totalul de 530 de locuri de muncă oferite, 28 au fost pentru studii superioare, 439 pentru studii medii și 58 pentru necalificați.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img