More


  După al treilea pod, urmează al patrulea

  =

  pod

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi deputatul Octavian Petric au susţinut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că speră ca până în toamnă să se semneze contractul de execuţie pentru cel de-al treilea pod, urmând să înceapă efectiv lucrările de execuţie a viitorului pod. Mai mult, primarul Coica a spus că în urma unei discuţii cu directorul general în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Narcis Neaga, în următoarele luni se va semna contractul pentru linia de centură a municipiului Satu Mare, proiect care are inclus şi al patrulea pod peste Someş.

  Octavian Petric – un deputat fericit
  Deputatul Octavian Petric s-a arătat extrem de încântat de faptul că ar fi reuşit să îşi îndeplinească toate cele patru mari obiective asumate în faţa sătmărenilor. Este vorba despre ridicarea unui nou sediu pentru Primăria Tăşnad, staţiunea Luna Şes, reabilitarea DN 19 Livada – Negreşti-Oaş, respectiv construirea celui de-al treilea pod. “Am spus că dacă voi reuşi să îndeplinesc cel puţin două proiecte, atunci voi fi un om fericit. Iată că am reuşit să le îndeplinesc pe toate patru. Totuşi, este foarte important de precizat, că aceste succese vin în urma contribuţiei tuturor colegilor mei, eu nu mi le pot asuma singur”, a spus Octavian Petric.

  Dorel Coica – un primar optimist
  Primarul Dorel Coica a precizat că din cei două milioane de lei alocaţi de Guvernul României se vor achita costurile exproprierilor, respectiv costurile prilejuite de organizarea licitaţiei pentru proiectul tehnic şi licitaţia pentru execuţia lucrărilor. Pentru a urgenta procedurile, edilul şef sătmărean încearcă să organizeze licitaţiile pentru proiectul tehnic şi pentru execuţia lucrărilor în acelaşi timp. Dorel Coica speră ca până în toamna acestui an să semneze contractul cu viitorul executant al lucrărilor.

  Urmează centura şi al patrulea pod
  Primarul Dorel Coica a precizat că în urma unor discuţii purtate cu directorul general în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Narcis Neaga, se pare că în următoarea perioadă se va semna contractul pentru linia de centură şi cel de-al patrulea pod. “M-am întâlnit cu Narcis Neaga (director general în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, n.red.) legat de licitaţia pentru centura municipiului Satu Mare şi, implicit, cel de-al patrulea pod, să vedem în ce stadiu sunt procedurile. Dânsul mi-a spus că au fost depuse două contestaţii, la care trebuie formulat răspuns în 15 zile. În momentul în care se finalizează, dânsul a promis că va veni la Satu Mare şi se va semna contractul de începere a lucrărilor la linia de centură a municipiului Satu Mare şi al celui de-al patrulea pod”, a spus Dorel Coica.

  Podurile, gata până în 2020
  Concret, până în anul 2020, edilul şef sătmărean a precizat că în municipiul Satu Mare vor exista patru poduri. “Eu pot să îi asigur pe cetăţeni că anul 2020 va veni şi ne va găsi în Satu Mare cu încă două poduri. Este vorba despre cel de-al treilea pod pe raza municipiului Satu Mare şi al patrulea pod pentru linia de centură. Iar atunci circulaţia va fi reglementată mult mai bine decât acum”, a conchis Dorel Coica.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img