More


  Eurobasket 2015, cu două sătmărence la start

  =

  După 2007, reprezentativa de senioare a României se află din nou în pragul unui Campionat European de baschet. De data aceasta, grație calității de co-organizator, avem șansa chiar să jucăm meciurile grupei preliminare la Timișoara, așadar pe teren propriu. Unde în mod normal șansele de calificare în faza a doua sunt mai mari ca în orice altă locație. Muntenegru, Cehia, Franța si Ucraina vor fi adversarele tricolorelor, iar din cele cinci componente ale grupei, trei vor continua intre primele 12 echipe din Europa, într-o grupă semifinală la Debrecen.

  În rândul componentelor naționalei noastre găsim două sătmărence, Claudia Pop și Andrea Olah, dar și alte două jucătoare care au îmbrăcat în trecut echipamentul alb-roșu al CSM-ului nostru, Annemarie Părău și Elisabeth Pavel. Șanse de calificare există, dar va fi foarte greu să ieșin dintr-o grupă în care Franța și Muntenegru par favorite chiar la victoria finală, Ucraina ne-a învins la scor acum două săptămâni într-un turneu de pregătire, în timp ce Cehia este o fostă campioana europeană în 2005 și dă, la nivel de echipe de club, actuala deținătoare a Euroligii, USK Praga. Altfel, interesant va fi să o urmărim pe Ana Maria Căta-Chițiga, o jucătoare născută în România dar care evoluează pentru Franța, dar și duelul interesant dintre conducătoarea de joc a Ucrainei Olena Samburska și buna ei prietenă Monika Brosovszky, antrenoarea secundă a României.

  În contextual general, alături de Franța și Muntenegru, favorite mai par Spania și Turcia, dar nu sunt excluse surprise din partea Rusiei. Letoniei sau chiar a Belarusului. Partidele acestui Campionat European se vor desfășura între 11 și 28 iunie, la TImișoara, Oradea, Szombathely, Sopron, Debrecen, Gyor și Budapesta. Iată lotul României: Părău Annemarie (Sepsi Sf. Gheorghe), Cursaru Gabriela (Phoenix Galaţi), Stoenescu Anca (CSM Târgovişte), Olah-Orosz Andreea (CSM Târgovişte), Ursu Sonia (Olimpia Braşov), Gabriela Mărginean (Abdullah Gul University Kayseri – Turcia), Pop Claudia (Gernika Bizkaia – Spania), Irimia Gabriela (Olimpia Braşov), Stoiedin Adina (Danzio Timişoara), Paşcalău Florina (Sepsi Sf. Gheorghe), Pavel Eliszabeth (CSU Alba Iulia), Crăciun Alina (ICIM Arad).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img