More


  European de vis pentru Simona Pop

  =

  spada

  An fantastic pentru sătmăreanca noastră, Simona Deac-Pop. Spadasina crescută la CS Satu Mare și legitimată acum la Steaua a cucerit primul ei titlu național la individual , senioare. Apoi a venit aurul și cu echipa… Iar seria fantastică a continuat în această săptămână cu bronzul la individual și acum aurul cu echipa României la Campionatul European.

  Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman şi Loredana Dinu, a cucerit, marţi, medalia de aur la Campionatele Europene de scrimă de la Montreux (Elveţia).
  România a învins, în finală, cu scorul de 45-35, formaţia Estoniei. Fetele noastre au condus ostilitățile de la primul până la ultimul asalt și au lăsat impresia că în această formulă greu sunt de bătut.

  Anterior, România a trecut în sferturi de finală de Ucraina, scor 31-25, şi în semifinale de Suedia, antrenată de Adrian Pop, scor 45-42.

  Medalia de bronz a fost cucerită de Italia, care a trecut, în finala mică, cu scorul de 45-34, de Suedia.

  Marți seara, la puține clipe după festivitatea de premiere, elevele lui Dan Podeanu și George Epurescu și-au exprimat sentimentele care le-au încercat după acest superb succes.

  Ana Maria Brânză: „Ușurare! Nu știu cum am reușit să le <<păcălim>> din nou! Este încă un mic pas către Rio!”
  Simona Gherman: „Eliberare, fericire și dorință pentru ceea ce urmează!”
  Simona Pop: „Sunt foarte fericită! Toate suntem așa, fericite! Am avut o zi grea, pe care am terminat-o cu bine. Suntem cele mai bune din Europa din nou. Am fost o echipă și chiar ne bucurăm pentru acest succes!”
  Loredana Dinu: „Sunt extrem de fericită. Mi-am reamintit cât de dulce e victoria și mă bucur că am putut ajuta această minunată echipă! Aceasta medalie mă motivează să muncesc și mai mult pentru a-mi îndeplini următorul vis: o medalie la Rio!”

  Al șaselea titlu european pentru echipa României!
  Echipa de spadă feminin a României a cucerit marți la Montreux al șaselea titlu de campioană europeană din istoria acesteia.

  În total, în această probă, România are opt medalii: șase de aur și două de argint!

  Precedentele cinci titluri europene au fost cucerite astfel: 2006 – Izmir, 2008 – Kiev, 2009 – Plovdiv, 2011 – Sheffield, 2014 – Strasbourg.
  Medalii de argint am cucerit în: 2012 – Legnano, 2013 – Zagreb.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img