More


  Expoziţia Egiptul Faraonilor s-a mutat la castelul Karolyi

  - Advertisement -

  egipt

  Expoziția Egiptul Faraonilor s-a mutat la Carei. Vernisajul a avut loc miercuri după-masă. După ce, timp de trei luni, mirajul Egiptului antic a atras mii de vizitatori la Muzeul Județean din Satu Mare, expoziția poate fi admirată la castelul din Carei.

  Primarul Careiului, Eugen Kovacs, a mulțumit conducerii Muzeului Județean pentru eforturile depuse în vederea transportării exponatelor la Castelul Karolyi, expoziţia urmând să atragă atât localnici cât şi turişti. De asemenea, primarul Kovacs s-a declarat impresionat de cultura egipteană, în special de templele şi mormintele faraonilor.

  Directorul Muzeului Judeţean Satu Mare, Felician Pop, a declarat că expoziţia Egiptul Faraonilor, care va fi găzduită timp de trei luni, va da un plus de atractivitate castelului careian. De asemenea, i-a invitat pe careieni să viziteze în număr cât mai mare interesanta expoziţie. Directorul secţiei din Carei a Muzeului Judeţean, Hago Nandor, a susținut o scurtă prezentare despre Egiptul antic, urmărită cu deosebit interes de către participanţi.

  Expoziţia, care conţine peste 150 de piese, este organizată pe trei compartimente: o cameră funerară, templu funerar şi un loc informativ. În camera funerară este expus capacul original al unui sarcofag, adus de la Muzeul din Cluj-Napoca, o replică a unei mumii precum şi toate obiectele care erau aşezate într-un mormânt al vechilor egipteni.În templul funerar sunt expuse peste o sută de obiecte, de la statuete, scarabei, reprezentări ale zeilor, obiecte de uz din templele egiptene. De asemenea, mai sunt expuse şi două fragmente de mumii. Tot aici sunt expuse şi două exponate aflate în patrimoniul Muzeului Judeţean care nu au mai fost expuse niciodată. Este vorba despre o statuetă din lemn reprezentând un cortegiu funerar şi o statuetă din bronz reprezentând o zeitate egipteană.
  Bogdan Tulbure  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img