More


  Guvernul României a alocat fonduri pentru cel de-al treilea pod

  =

  pod

  În urma solicitărilor formulate de către Consiliul Judeţean Satu Mare şi de către Primăria Satu Mare, Guvernul a decis miercuri, printr-o Hotărâre, suplimentarea bugetului local al municipiului Satu Mare cu suma de două milioane de lei. Fondurile sunt destinate realizării Proiectului Tehnic și demarării execuției lucrărilor la obiectivul de investiție ‘Pod peste Râul Someș — Amplasament Str. Ștrandului’. În prezent, studiul de fezabilitate pentru acest pod a fost elaborat, însă municipiul Satu Mare nu dispune de fondurile necesare pentru continuarea investiției.

  Construirea unui nou pod rutier peste râul Someș va conduce la preluarea traficului de pe drumul european E81, la reducerea timpului parcurs al autovehiculelor și va contribui la reducerea poluării în zonă, prin reducerea blocajelor în trafic. Suma alocată bugetului local al municipiului Satu Mare se face prin majorarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015.

  Soluţia tehnică pentru podul principal s-a ales de tip hobanat, cu deschiderea centrală de 195 metri şi două deschideri adiacente de 100 metri. Structura este susţinută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oţel special, dispuse simetric în sistem semiharpă. Suprastructura este o grindă continuă de tip mixt, tablier metalic şi platelaj din beton armat cu care conlucrează, cu o înălţime de construcţie de 2.40 metri.

  În secţiune transversală se realizează o lăţime a părţii carosabile de 14,80 metri, respectiv patru fire de circulaţie, cu câte două benzi pe sens, cu două trotuare de 4 metri fiecare, prevăzute cu parapet pietonal, din care 3 metri de trotuar pietonal şi 1 metru de spaţiu pentru amenajarea unei piste pentru ciclişti.

  Între trotuar şi partea carosabilă se prevede un spaţiu de siguranţă cu lăţimea de un metru, necesar ancorării hobanelor în tablier. Pentru siguranţa circulaţiei auto se prevăd borduri înalte din beton. Siguranţa circulaţiei pietonale se asigură cu parapeţi metalici de protecţie pe rampe, viaducte şi pod, precum şi pe scările de acces de pe diguri pe tablier.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img