More


  Jocurile Europene Baku 2015: Este ceva istoric, a declarat Ana-Maria Brânză, medaliata cu aur la spadă

  =

  3

  Scrimera Ana-Maria Brânză, care a adus prima medalie de aur delegației României la Jocurile Europene de la Baku, marți, în proba individuală de spadă, a declarat că a făcut ”istorie” în capitala Azerbaidjanului.

  “Este ceva istoric, deoarece numele meu va rămâne peste ani și ani. A fost dificil, dar a fost ziua mea”, a declarat Brânză (30 ani), vicecampioană olimpică la Beijing, în 2008.

  Brânză, medaliată cu bronz la Mondialele din 2002 și 2011, a învins-o în finală pe rusoaica Iana Zvereva, cu scorul de 15-11, după o revenire în ultima parte a confruntării.

  Numărul doi mondial ajunsese în ultimul act după o semifinală dramatică în care a obținut victoria grație unei ”tușe de aur” în fața estonienei Erika Kirpu, numărul trei în lume.

  “Am venit la Baku să mă bucur de scrimă. M-am simțit relaxată, calmă. Uneori, lumea îmi spune să fiu mai serioasă când concurez, dar așa este felul meu. La începutul zilei îmi doream doar să urc pe podium, dar când ajungi în semifinale este o altă competiție. Eram relaxată pe final, mereu mă simt așa când există presiune”, a mai spus Ana-Maria Brânză, citată de site-ul oficial al competiției.

  Dezamăgirea zilei a fost produsă de Simona Pop, medaliată cu bronz la Europenele de luna aceasta de la Montreux, dar care nu a reușit să treacă de faza grupelor preliminare.

  ”A fost numai vina mea. A fost o prostie din partea mea să fiu eliminată așa de repede. Pur și simplu nu m-am trezit”, a declarat Pop (26 ani), care a câștigat doar două din cele șase meciuri din grupă. Competiția a început la ora locală 09,00 (07,00, în România).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img