More


  Jurnalistul Iosif Ţiproc a fost comemorat la Dumbrava

  =

  tiproc

  Cu ocazia sărbătoririi hramului bisericii greco-catolice din localitatea Dumbrava Mică, în Duminica Tuturor Sfinţilor, a fost ridicat un parastas în memoria gazetarului şi scriitorului Iosif Ţiproc. Alături de membrii familiei şi săteni, la manifestare au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, deputatul Erdei D. Istvan şi primarul oraşului Livada, Arthur Piricsi. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a prezentat relaţia specială pe care a avut-o cu regretatul jurnalist Iosif Ţiproc.

  Biserică redeschisă datorită lui Ţiproc
  Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de trei preoţi. Preotul paroh a arătat faptul că redeschiderea bisericii greco-catolice din Dumbrava Mică se datorează demersurilor realizate de jurnalistul Iosif Ţiproc. Lăcaşul de cult a stat închis mai bine de 30 de ani, până când Ţiproc a găsit un preot dispus să slujească în mica comunitate şi a reuşit să obţină sprijin pentru reabilitarea bisericii. La finalul parastasului, localnicii şi oaspeţii au participat la o agapă frăţească în curtea bisericii.

  Mariana Ţiproc continuă iniţiativele soţului
  Soţia jurnalistului şi scriitorului trecut în eternitate în urmă cu cinci ani, Mariana Ţiproc, vrea să continue rolul pe care soţul său l-a jucat în dezvoltarea comunităţii din Dumbrava. Iosif Ţiproc s-a născut la 22 martie 1953 în satul Dumbrava, aparţinător oraşului Livada. Ajungând unul dintre cei mai experimentaţi jurnalişti sătmăreni, acesta s-a stins fulgerător din viaţă în 13 septembrie 2010, în urma unui infarct.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img